TEFAL OPTIMO 19L CT OF444834

OPTIMO 19L CT OF444834 Pećnica za jednostavnu uporabu svaki dan!

Tefal Optimo 19L: najjednostavnija, najprilagodljivija pećnica!

Sa svojim rustikalnim dizajnom, Optimo 19L je idealna, kompaktna pećnica za svakodnevno kuhanje. Jednostavno izaberite željenu temperaturu, vrijeme i program pečenja i uživaje u svim svojim omiljenim jelima.  

PREPORUČENA CIJANA
kn 699,001

Kataloški broj : OF444834

1Preporučena maloprodajna cijana, nije obvezujuća.

Optimo 19 L: kompaktna pećnica koja radi sve!

Sa Optimo 19 L kompaktnom pećnicom, zagrijavajte i podgrijavajte sva svoja jela sa lakoćom.

Njegov mehanički termostat  jednostavan je za uporabu, tajmer i postavke pojednostavljuju kuhanje, dok njegovih 6 načina kuhanja mogu pripremiti svaki recepat: konvekcijski, klaisični, grill, tijesto, bain marie ili pak odmrzavati.

Priča je zaokružena sa okretnom rešetkom i šest razina za kuhanje, limom za pečenje sa velikim kapacitetom, ali kompaktnim dizajnom, savršen za svaku kuhinju.

glavne karakteristike
  • Konvekcijska pećnica za brzo i ravnomjerno pečenje. 

     

    Sa 6 načina pečenja, ova pećnica priprema sve vrste jela!

     

    1. Konvekcija za piletinu, ribu ili za pripremu dva različita jela u isto vrijeme
    2. Klasična za prženu slaninu ili govedinu
    3. Grill za kobasice, kotlete ili gratiniranje
    4. Tijesto za muffine pite ili kolače
    5. Bain Marie za delikatne recepte poput custarda od jaja ili terine
    6. Funckija odmrzavanja

     

  • default

    Pećnica jednostavna za korisnike 

    Mehaničke funkcije jednostavne za uporabu:

     

    -Termostat do 240°C

    -Tajmer do 120min

    -6 načina rada

     

  • default

    Više načina kuhanja

    6 načina kuhanja za jednostavno zagrijavanje i podgrijavanje vaših jela: konvekcijska, klasična, grill, tijesto, bain marie i odmrzavanje. 

  • default

    Kompaktna veličina

    Ova 19 L konvekcijska pećnica uklapa se u svaku kuhinju.

  • default

    Šest različitih razina, dvostrana rešetka i lim za pečenje uključeni.

  • Six different levels, a reversible grid and a baking tray included.

  • This 19 L convection oven fits in any type of kitchen.

  • 6 cooking modes to easily heat and reheat your dishes: convection, traditional, grill, pastry, bain-marie and defrost.

  • Easy-to-use mechanical functions:

    - Thermostat up to 240°C
    - Timer up to 120 min
    - 6-mode selector

Značajke
Snaga 1380  W
Snaga grila 740  W
Ukupni kapacitet 19  L
Vrsta zagrijavanja Konvekcija  
Termostat    
Maksimalna temperatura 240  °C
Trajanje 120  min
Programi za kuhanje 6 načina kuhanja: konvekcijsko, klasično, grill, tijesto, bain marie, odmrzavanje  
Način kuhanja 1 Konvekcija  
Način kuhanja 2 Klasično  
Način kuhanja 3 Gril  
Način kuhanja 4 Pečenje  
Način kuhanja 5 Bain Marie  
Način kuhanja 6 Odmrzavanje  
Unutarnje dimenzije (Š x D x V ) 32.5x24.5x22.6  cm
Nastavak 1 Dvostrana rešetka  
Nastavak 2 Posuda za kapljevinu  
Termorespekt    
Broj slojeva staklenih vrata 2  
Neprianjajuća obloga unutrašnjosti    
Boja Crna  
Jamstvo 2 godine  
Cijena kn 699,00

Česta pitanja
Prije prve upotrebe:
• Otpakirajte uređaj. Pakiranje se može reciklirati, ali moglo bi se iskoristiti za transport pećnice ili njezino vraćanje u ovlašteni servisni centar.
• Stavite pećnicu na stabilnu površinu.
• Uklonite sve naljepnice i zaštite iz unutarnjeg i vanjskog dijela pećnice.
• Uklonite sve nastavke* iz pećnice (gril, šipku itd.).
• Očistite pećnicu i nastavke vlažnom krpom. Pažljivo osušite.
• Zatvorite vrata koristeći se samo ručkom.
• Potpuno odmotajte strujni kabel i priključite ga u uzemljenu utičnicu.
• Postavite izbornik funkcije u položaj „pećnica”.
• Postavite termostat pećnice na maksimalnu temperaturu.
• Podesite vrijeme na 15 do 20 minuta.
Pećnica započinje s radom. Može doći do ispuštanja male količine dima, ali to je sasvim normalno i nestat će s uporabom.
Svo rukovanje vratima mora se odvijati držanjem za ručku.
• Za pečenje mesa i peradi: koristite pladnjeve s visokim rubovima (najmanje 5 cm) kako bi se smanjilo prskanje masti po stijenkama pećnice.
• Za pecivo, koristite pladnjeve s neprijanjajućim premazom kako bi bilo lakše izvaditi tijesto.
Za pripremu mesa, ribe, gratiniranih jela, souffléa, peciva itd.
• Postavite policu na nužnu visinu.
• Postavite izbornik funkcije u položaj pećnice.
• Stavite pladanj s hranom u pećnicu i zatvorite vrata.
• Postavite termostat na nužnu temperaturu.
• Postavite tajmer.
Pećnica se zagrijava i automatski se zaustavlja u skladu s programiranim vremenom. Uvijek možete prekinuti kuhanje pomicanjem tajmera na nulu.
Prethodno zagrijavanje nije uvijek nužno (ovisno o receptu). Temperatura vrata i stijenki je visoka dok pećnica radi. Napominjemo da ne postavljate pladanj izravno na element u dnu niti na glatku podlogu.
Za grilanje svih jela i da ona postanu zlatnosmeđe boje:
• Prethodno zagrijte pećnicu.
• Stavite pladanj ili meso na gril što je bliže moguće elementu grila, a da pritom hrana ne dodiruje element.
• Možete staviti pladanj ili posudu za kapljevinu s malo vode izravno na element na dnu ili glatku podlogu koja se ne zagrijava kako biste mogli prikupljati mast ili sokove iz hrane koju pripremate.
• Ostavite vrata odškrinuta (ovisno o modelu).
• Postavite izbornik funkcije u položaj „gril”.
• Postavite potrebno vrijeme za kuhanje pomoću tajmera.
Pećnica započinje s radom. Za meso, nužno je okrenuti hranu koja se grila na polovici vremena pripreme (kobasice, svinjski kotleti itd.).
Na kraju vremena pripreme, ako je programirano vrijeme pripreme isteklo, pećnica automatski prestaje s radom, ako nije, postavite tajmer na nulu.
Nikako nemojte u pećnicu stavljati nijedan materijal koji bi se mogao rastopiti ili zapaliti.
U pećnicama s ventilatorom izbjegavajte staklene i zemljane materijale. Upotrijebite temperaturu pečenja koja je niža od preporučene te povećajte vrijeme pečenja.
Ne, morate aktivirati tajmer i postaviti termostat kako biste uključili pećnicu.
Možete zaustaviti kuhanje u bilo kojem trenutku okretanjem tajmera na nulu.
Prije bilo kakvog održavanja ili čišćenja: isključite uređaj iz utičnice i pustite pećnicu da se ohladi.
Vanjski dio uređaja dovoljno je očistiti jednostavno brisanjem spužvicom.
Očistite vrata, emajlirane ili lakirane površine i prozirne dijelove vlažnom spužvicom s malo blagog deterdženta.
Nemojte koristiti agresivna sredstva za čišćenje (posebice sredstva na bazi natrija) ili metalne ili abrazivne spužvice.
Kako bi se olakšalo čišćenje, Vaša je pećnica opremljena sljedećim:
• Stijenke koje se same čiste* nakon pripreme masne hrane, zagrijte pećnicu dok je ona prazna, s termostatom na najvišoj temperaturi tijekom 10 minuta, sa zatvorenim vratima.
• Element grila koji se može sklopiti, ali nije odvojiv*.
• Glatki element u dnu koji je emajliran ili se može podići* (nije odvojiv).
* Ovisno o modelu
Za prilijepljenu hranu možete koristiti mekanu neabrazivnu metalnu spužvicu. Nikad nemojte na silu pomicati elemente pri rukovanju njima.
Svi nastavci* (polica, pladanj, komplet rotacijske šipke) mogu se oprati vodom s malo dodanog deterdženta ili se mogu oprati u perilici posuđa.
Da, normalno je da, prilikom prve uporabe, iz uređaja izađe malo dima ili neugodnog mirisa. Ova će pojava brzo nestati. Preporučujemo da prvi puta uređaj radi prazan (bez nastavaka): postavite termostat na najvišu temperaturu tijekom 15 do 20 minuta.
Ako se neki dijelovi uređaja zapale, nikad nemojte pokušati ugasiti vatru vodom. Ugušite plamen vlažnom krpom, pokrivanjem cijelog uređaja. Isključite uređaj iz utičnice i nemojte otvarati vrata pećice.
• Vodite računa o preporučenom vremenu pečenja.
• Upotrebljavajte tamne metalne kalupe za pite čija se visina može prilagođavati te izbjegavate zemljane kalupe za pite te kalupe od terakote, porculana ili stakla
• Odaberite odgovarajuću razinu pečenja: pecite u sredini u pećnicama s ventilatorom te na dnu u konvekcijskim pećnicama
• Nemojte upotrebljavati aluminijsku foliju za pečenje.
Elementi ne moraju biti crveni kako bi zagrijavali. Zapravo, činjenica hoće li element pocrveniti ili ne ovisi o raspodjeli topline između performansi zagrijavanja i duljine elementa.
Ne. Pećnica nije dizajnirana tako da se može ugraditi u kuhinjski element. Mora se postaviti na stabilnu površinu koja može podnijeti temperature od barem 90°C. Vrlo je važno ostaviti slobodan prostor sa svih strana pećnice, pogotovo iznad nje.
Način rada za odmrzavanje pomaže ubrzati vrijeme odmrzavanja hrane, miješajući zrak unutar pećnice (nema faze zagrijavanja tijekom načina rada za odmrzavanje).
Zeleno svjetlo znači da je postavljena temperatura postignuta.
Crveno svjetlo znači da je uređaj upaljen.
Vremena kuhanja navedena u tablici indikativne su prirode. Mogu se razlikovati ovisno o kvaliteti sastojaka i upotrijebljenom posuđu. Vrijeme kuhanja mora se dakle prilagoditi ovisno o hrani i kuhinjskom priboru.
Toplinu proizvode gornji i donji elementi pećnice. Ovaj tradicionalni način kuhanja prikladan je za kuhanje mesa, ribe i pudinga.
Toplinu proizvodi gornji element pećnice. Ovo se može koristiti za tradicionalno grilanje/roštiljanje te da jela postanu zlatnosmeđe boje.
Toplina se proizvodi, a zatim kruži pomoću ventilatora koji se nalazi u stražnjem dijelu pećnice što jamči izrazito ujednačeno kuhanje u svim dijelovima pećnice. Kruženje zraka naokolo omogućuje ujednačeno kuhanje hrane.
Toplinu proizvodi gornji element pećnice. Nastavak za ražanj vrti se kako bi Vaši komadi mesa ravnomjerno postali zlatnosmeđe boje.
Funkcija turbo omogućuje brzo kuhanje svih Vaših jela. Toplina se proizvodi višim i nižim otporom, kojem je dodana funkcija s ventilatorom.
Ova funkcija kombinira toplinu s ventilatorom i niži otpor što u isto vrijeme osigurava vrhunski ujednačeno pečenje s hrskavom teksturom peciva.
Vaš uređaj sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Ostavite je u lokalnom centru za skupljanje otpada građanstva.
Molimo posjetite odjeljak za „Nastavke” mrežne stranice kako biste jednostavno pronašli ono što vam treba za Vaš proizvod.
Detaljnije informacije pronađite u odjeljku Jamstva ove internetske stranice.