Tajlandska piletina s rižom

Tajlandska piletina s rižom

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 250 g pilećih prsa, narezanih na trakice debljine 1 cm
  • 120 g tajlandske riže
  • 1/2 limete (sok i naribana korica)
  • 1/5 male žlice paste crvenih čili papričica (po želji)
  • 1 velika žlica rižinog octa
  • 1/2 velike žlice umaka od kamenica
  • 1/2 velike žlice umaka od soje
  • 5 listova svježe metvice, opranih i nasjeckanih
  • 1 režanj češnjaka, oguljen, s izvađenom klicom i sitno nasjeckan
  • 180 ml vode
  • Ulje

Priprema

Pripremite sastojke.

U zdjeli za salatu pomiješajte umak od kamenica, umak od soje, sok i koricu limete, čili i češnjak. Dodajte piletinu i ostavite da se marinira.

Zagrijte malo ulja u posudi za kuhanje. Dodajte piletinu i marinadu. Pržite dok ne posmeđi (na više puta ako je potrebno).

Dodajte rižu, vodu i ocat. Pomiješajte.

Kuhanje pod pritiskom.

Ukrasite metvicom. Poslužite.