Broj osoba
Trošak
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme kuhanja
Narežite svaku mrkvu i pasternjak na komade od približno 2,5 cm. Narežite batate na krugove debele 1 cm; prerežite svaki krug na pola. Stavite povrće u veliku zdjelu koja se smije grijati u mikrovalnoj pećnici. Kuhajte povrće u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi 6 minuta ili dok ne postane mekano tako da vilica prolazi kroz njega, no i dalje čvrsto.
Pomiješajte javorov sirup s otopljenim maslacem, majčinom dušicom, koricom naranče, solju i paprom. Pomiješajte povrće sa smjesom sirupa.
Odaberite program „ručnog načina” i pritisnite „OK”. Kad ljubičasto svjetlo indikatora prestane treperiti, stavite ražnjiće na grill i poklopite.
Pecite u nekoliko navrata po 5 minuta ili dok povrće ne postane mekani i dobro zapečeno; poklopite pečeno povrće folijom svaki put kad stavite peći novo povrće.
Za to vrijeme umiješajte ocat u smjesu sirupa koja je ostala u zdjeli. Kad se sve povrće speče vratite ga u zdjelu i nježno prelijte mješavinom sirupa i octa kako biste ga prekrili.
Savjeti: Poslužite s pečenom svinjetinom ili piletinom. Svježu majčinu dušicu zamijenite s 2 žličice (10 ml) suhih listova majčine dušice.