Pečeno korjenasto povrće s javorovim sirupom

Pečeno korjenasto povrće s javorovim sirupom

Prilog

  • 5

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 4 mrkve i pasternjaka (oguljenih)
  • 2 batata
  • 1/4 šalice (50 ml) čistog kanadskog javorovog sirupa
  • 2 žlice (30 ml) otopljenog maslaca
  • 1 žlica (15 ml) sitno nasjeckanih listova svježe majčine dušice
  • 1 žličica (5 ml) sitno ribane korice naranče
  • 1 žličica (5 ml) soli i papra
  • 4 žličice (20 ml) jabučnog octa

Priprema

Narežite svaku mrkvu i pasternjak na komade od približno 2,5 cm. Narežite batate na krugove debele 1 cm; prerežite svaki krug na pola. Stavite povrće u veliku zdjelu koja se smije grijati u mikrovalnoj pećnici. Kuhajte povrće u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi 6 minuta ili dok ne postane mekano tako da vilica prolazi kroz njega, no i dalje čvrsto.

Pomiješajte javorov sirup s otopljenim maslacem, majčinom dušicom, koricom naranče, solju i paprom. Pomiješajte povrće sa smjesom sirupa.

Odaberite program „ručnog načina” i pritisnite „OK”. Kad ljubičasto svjetlo indikatora prestane treperiti, stavite ražnjiće na grill i poklopite.

Pecite u nekoliko navrata po 5 minuta ili dok povrće ne postane mekani i dobro zapečeno; poklopite pečeno povrće folijom svaki put kad stavite peći novo povrće.

Za to vrijeme umiješajte ocat u smjesu sirupa koja je ostala u zdjeli. Kad se sve povrće speče vratite ga u zdjelu i nježno prelijte mješavinom sirupa i octa kako biste ga prekrili.

Savjeti: Poslužite s pečenom svinjetinom ili piletinom. Svježu majčinu dušicu zamijenite s 2 žličice (10 ml) suhih listova majčine dušice.

Tefalovi proizvodi neophodni za pripremu recepta