Pileća prsa u medu i Hoisin umaku

Pileća prsa u medu i Hoisin umaku

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Umjereno skupo

    Trošak

  • Lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

  • 30 min

    Vrijeme mirovanja

Sastojci

  • 1/2 šalice (125 ml) umaka hoisin
  • 1/4 šalice (50 ml) meda
  • 2 žlice (30 ml) soka limete
  • 2 žlice (30 ml) sojina umaka
  • 1 žlica (15 ml) sezamova ulja
  • 1 žlica (15 ml) mljevenog đumbira
  • 4 usitnjena češnja češnjaka
  • 4 pilećih prsa očišćenih od kostiju i kože
  • Tostirane sjemenke sezama
  • Narezani mladi luk

Priprema

Pomiješajte hoisin umak s medom, sokom limete, sojinim umakom, sezamovim uljem, đumbirom i češnjakom dok se ne sjedine; prebacite pola smjese u posudu koja se smije grijati u mikrovalnoj pećnici. Kuhajte je u mikrovalnoj pećnici, na visokoj temperaturi, 60 do 90 sekundi ili dok se ne počne pariti; ostavite sa strane.

Stavite piletinu u vrećicu s patentnim zatvaračem i ulijte ostatak smjese s hoisin umakom. Marinirajte na sobnoj temperaturi 30 minuta ili u hladnjaku do 24 sata.

Odaberite program „Perad” i pritisnite „OK”. Lagano namastite posude za kuhanje s pomoću spreja za kuhanje. Kad ljubičasto svjetlo indikatora prestane treperiti, stavite piletinu na grill i poklopite.

Pecite dok svjetlo indikatora ne promijeni svoju boju u crvenu. Prebacite piletinu na dasku za rezanje. Narežite piletinu i pokapajte preostalom toplom smjesom s hoisin umakom. Posipajte sjemenkama sezama i mladim lukom netom prije posluživanja.

Savjeti: Poslužite s povrćem pirjanim uz miješanje na kuhanoj riži. Probajte ovu mješavinu umaka na filetima lososa očišćenima od kostiju i kože s pomoću programa „Riba/morski plodovi”.

Tefalovi proizvodi neophodni za pripremu recepta