TEFAL Goodvibes HEALTH

Goodvibes HEALTH Pametna vaga za dobar osjećaj
Bilo da vam je cilj dobiti energiju, smršaviti ili preoblikovati svoje tijelo, Goodvibes pametna vaga prilagođena je vama. Mnogo više od same težine, njegovih 14 tjelesnih mjera – kao što su BMI, tjelesna masnoća i mišićna masa – pomažu vam da bolje upoznate svoje tijelo, donesete prave odluke i otkrijete pravog sebe. Otkrijte pametnu digitalnu vagu s jednostavnom povezanom aplikacijom koja će vam zasigurno slati dobre vibracije!<

Kataloški broj: BM9660S1

Pametna vaga za dobar osjećaj: za pozitivan duh

Vi ste više od broja na ljestvici! Od dobi do tipa tijela i zdravstvenih ciljeva, ne postoje dvije iste osobe.

S pametnom vagom Goodvibes i njenom ultra-intuitivnom aplikacijom bolje upoznajte svoje tijelo, upravljajte svojim ciljevima i prihvatite svoj sportski izazov koristeći 14 tjelesnih mjera poput BMI, tjelesne masti i mišićne mase, kao i koštane mase, tjelesne vode i metabolička dob.

Aplikacija prilagođena korisniku omogućuje vam praćenje i vizualizaciju vašeg napretka, s opcijama za postavljanje ciljeva težine i tjelesne masti kako biste postigli željene pozitivne rezultate.

Bez ograničenja u broju korisnika, idealan je za održavanje forme i zdravlja s obitelji i prijateljima.

Digitalna vaga Goodvibes izrađena je za sve oblike i veličine, kapaciteta 180 kg i 50 g gradacije.

glavne karakteristike
 • Za vaš pozitivan duh

  Vizualizirajte do 14 jelesnih mjera na prvi pogled iz ultra-intuitivne aplikacije Goodvibes: upoznajte svoje tijelo, upravljajte svojim ciljevima i pratite broj otkucaja srca.

 • Puno više od mjerenja težine

  Pratite više od težine pomoću 14 tjelesnih mjera: težina, BMI, tjelesna masnoća, mišićna masa, koštana masa, postotak vode u tijelu, visceralna masnoća, potkožna masnoća, mišići, BMR, tjelesna težina bez masti, metabolička dob, proteini i broj otkucaja srca.

 • Pratite svoj napredak

  Jednostavno vizualizirajte svoj napredak zahvaljujući lako čitljivim prikazom dostupnim u vašoj besplatnoj aplikaciji povezanoj putem Bluetootha.

 • Dosegnite svoje ciljeve

  Mogućnost postavljanja ciljeva težine i tjelesne masnoće pomaže vam da postignete pozitivne rezultate.

 • Bezgranično puno korisnika

  Uživajte u neograničenom broju korisnika—savršeno da ostanete u formi s obitelji i prijateljima. Jedino ograničenje je memorija na vašem telefonu!

 • Uparite svoje aplikacije

  Sinkronizirajte svoju aplikaciju s Google Fitom, Apple Healthom i Fitbitom za dodatnu udobnost.

 • Jednostavno čitanje rezultata

  Veliki zaslon s pozadinskim osvjetljenjem sa znamenkama od 23 mm olakšava čitanje vašeg napretka.

 • Jednostavno punjenje

  USB kabel je uključen kako bi vaša vaga bila potpuno napunjena.

 • Sve veličine i oblici

  Odlikuje ga kapacitet od 180 kg s mjernim korakom od 50 g za precizno vaganje svih oblika i veličina.

 • Eleganti dizajn

  Velikodušna staklena platforma nudi estetiku i savršene dimenzije (32 x 32 cm).

Značajke
KONTROLA TEŽINE I TIJELA
Mjerilo mase masnoće u kg    
PAMETNE ZNAČAJKE
Memorija neograničena  
TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
Zaslon s pozadinskim svjetlom    
Platforma Temperirano staklo  
Boja CRNA  
Vrsta baterije Litij ionska  
Drugo 14 indikatora tjelesne mjere Bluetooth veza Veličina platforme: 32 x 32 cm Boja pozadinskog osvjetljenja: bijela ITO senzori 1m USB kabel uključen  
   
UPUTE i JAMSTVO
Česta pitanja
Čemu služi ovo mjerenje?
Za praćenje napretka!
Mjeri ukupnu tjelesnu masu u kilogramima i gramima. Ovo je jedina izmjerena vrijednost koje se točno sjećamo: poput sportskog uspjeha. Sjećamo se idealne težine i pokušavamo je ponovno postići, vratiti se na nju. Nemojte time postati opsjednuti.

Kako ću znati kako napredujem?
Koristeći se ostalim izmjerenim vrijednostima!
Njihova je temeljna svrha razraditi rezultat, ukazati na nijanse napretka, da biste stekli precizniji uvid u svoju korpulenciju. Ciljana težina uvijek je prvi cilj koji postavimo, ali se dogodi da težina ne pada u skladu s našim željama. Ostale izmjerene vrijednosti pomažu nam riješiti se te frustracije jer brže ukazuju na napredak.

Što mogu učiniti?
Popuštajte sebi što je više moguće!
Ideja je ne obeshrabriti se unaprijed. Postavite pozitivan trend, a ne previsoki cilj: ne možete se vratiti na težinu koju ste imali s 12 godina ako sada imate 20, ili na težinu s 20 godina ako sada imate 40. Shvatiti to ne znači isto što i odustati. Poduzmite nešto, ali nemojte provesti život u borbi s težinom.

Kako mogu postići bolje rezultate?
Nemojte žuriti!
Nemojte se vagati svaki dan jer će vas i najmanji porast težine obeshrabriti. Važite se po mogućnosti ujutro na prazan želudac. Težina varira ovisno o godišnjem dobu, vremenu i razdoblju života. Ovaj rezultat promatrajte zajedno s drugim vrijednostima.


Kako ću održati ravnotežu?
Volite sebe!
Između hladnjaka i teretane mora postojati ravnoteža. Ravnoteža je dugotrajan proces. Prilagodite unos i korigirajte višak u skladu s uloženim naporom, vremenskim prilikama i godišnjim dobom: Vodite li sjedilački način života? Sportski? Je li vani hladno ili izuzetno vruće? Pozvani ste na svečani obrok s obitelji ili prijateljima? Napunite tanjur u skladu sa stvarnim potrebama.
Čemu služi ovo mjerenje?
Znate na čemu ste!
Indeks tjelesne masnoće, BFI, mjeri količinu masnoće u cijelom tijelu, a iskazuje se kao postotak ukupne težine. Naglašeno je rodno uvjetovan: muškarci i žene nemaju iste potrebe. To je rezultat pretpovijesnih vremena kada je tijelo stvaralo rezerve u slučaju gladi i trudnoće.

Kako ću znati kako napredujem?
Držite ga na oku!
Ovo je mjerenje koju treba pratiti i usporediti s ostalima: kada vam se ukupna težina počne smanjivati, provjerite gubite li masno tkivo, a ne vodu ili mišiće, a pritom ste unutar prosječnog raspona kako ne bi došlo do narušavanja funkcija tijela.


Što mogu učiniti?
Kladite se na budućnost!
Iako previše masnoće može biti štetno za zdravlje, ni premalo masnoće nije ništa bolje. Međutim, smanjenjem količine masnoće možemo smanjiti ili spriječiti poremećaje kao što su visoki krvni tlak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes tipa 2 i određeni karcinomi.

Kako mogu postići bolje rezultate?
Pobrinite se da rezultat bude pozitivan!
Zapamtite da je masnoća u tijelu neophodna za vitalne tjelesne funkcije: regulaciju temperature, apsorpciju vitamina topljivih u mastima, zaštitu vitalnih organa, hormonsku ravnotežu i održavanje ciklusa hormona. Uklonite samo višak i gledajte na svoje prirodne obline u pozitivnom svjetlu.

Kako ću održati ravnotežu?
Ne mijenjajte stalno mišljenje o sebi!
Postoji rizik da ova vrijednost postane opsesija. To bi bila šteta. Riješiti se viška masti i šećera s tanjura i redovito se posvetiti tjelesnoj aktivnosti pomoći će vam održati ravnotežu između unosa i potrošnje energije: to je ključno za trajni gubitak težine.
Čemu služi ovo mjerenje?
Predstavlja početnu točku!
Izračunava se omjer težine i visine i na temelju toga procjenjuje tjelesna težina pa dobijete pregled. No, podaci se izračunavaju prema prosječnom standardu. A vi niste prosječni! Ti podaci služe kao upozorenje: ako je BMI previsok, trebate nešto poduzeti ili potražiti savjet da ostanete u odgovarajućem rasponu.


Kako ću znati kako napredujem?
Mjerenjem struka!
Nije sve u kilogramima i centimetrima: snažan igrač ragbija imat će visok BMI zbog svoje mišićne mase. Uzmite u obzir ostale izmjerene vrijednosti na vagi i izmjerite struk: ako je veći od 80 cm za ženu i 94 cm za muškarca, svakako porazgovarajte sa svojim liječnikom kako biste se pobrinuli za zdravlje.

Što mogu učiniti?
Pametno ga upotrebljavajte!
Ovo je vrijednost koja znatno ne varira. Doista vam je potrebna izražena promjena u težini da biste vidjeli pomak. Ali ukazuje vam na to trebate li biti oprezni te vam pomaže postaviti zdravstveni cilj i ciljeve mršavljenja. Ukazat će vam i na to jeste li uspjeli nakon što ste stignete na cilj.

Kako mogu postići bolje rezultate?
Zaboravite ga!
BMI nije prioritet. Teško ga je brzo poboljšati. Znate da se tijelo neće promijeniti preko noći. To bi čak bilo i opasno! Rezultat će se naposljetku poboljšati kada uspostavite ravnotežu.

Kako ću održati ravnotežu?
Imajte dosta strpljenja!
Za BMI, a i za ostale vrijednosti, vrijedi pravilo da ne budete u iskušenju provjeravati ih svaki dan. Dovoljno je jednom tjedno. Bit će vam draže vidjeti da variraju, čak i neznatno – prije svega na početku. Nestrpljivost nije dobra ideja: ako ih stalno pratite, nedovoljan napredak brzo će vas obeshrabriti!
Vodeći se načelima popustljivosti i umjerenosti!
Ne budite prestrogi prema sebi! Mnogi od nas trebaju izgubiti više ili manje kilograma, a idealna težina u našoj glavi izravno je povezana sa slikom koju imamo o sebi kada se pogledamo u ogledalo. Nemojte se obeshrabriti postavljanjem nedostižnog cilja: idite korak po korak. Da bi uloženi napor imao trajan učinak, treba duže vrijeme biti uporan. Pokušajte od samog početka promijeniti prehrambene navike kako biste ih mogli održati u budućnosti i stabilizirati rezultat. Najbolja je ideja što prije u svakom obroku uspostaviti ravnotežu između potrošnje energije i unosa hrane, a pritom sebi ne uskraćivati sitna zadovoljstva koja će vam pomoći da nastavite.
Čemu služi ovo mjerenje?
Sve se svodi na vaš struk!
Mjerenje skrivene masnoće oko organa u trbuhu omogućuje nam kontrolirati i ograničiti njezino povećanje. Previše takve masnoće znači dodatne centimetre, upalu i, dugoročno, rizik od pojave visokog krvnog tlaka i kardiovaskularnih bolesti.

Kako ću znati kako napredujem?
Lako je pretjerati!
Uz raspon od 0 do 20, ako vam je rezultat na vagi manji ili jednak 6, to je dobar rezultat, od 7 do 11 je prihvatljiv, 14 je visok, a 15 je previsok. Imate li višak visceralne masnoće? Ta vrijednost služi za detektiranje problema koji ne znači odmah dodatne centimetre. Na taj način možete brzo spriječiti rizike i poduzeti mjere za njihovo ublažavanje.


Što mogu učiniti?
Pažljivo je pratiti!
Ovo je druga najvažnija vrijednost nakon težine. Čim je opseg struka veći od 80 cm kod žena i 94 cm kod muškaraca, odnosno čim treba popustiti remen ili su gumbi na jakni napeti na trbuhu, potrebno je uravnotežiti obroke i smanjiti unos.

Kako mogu postići bolje rezultate?
Izbjegavajte šećer!
Smanjenje unosa šećera, posebice rafiniranog, prvi je korak koji treba poduzeti. Previsoki rezultat visceralne masnoće znak je da su područja za zalihe puna i da prijeti pojavljivanje inzulinske rezistencije. Za bolje rezultate, na tanjur stavite više hrskavih elemenata, voluminoznih i s puno okusa, a manje šećera.

Kako ću održati ravnotežu?
Odaberite vlakna!
Nastavite s preventivnim radnjama i poboljšajte figuru uspostavljanjem dobrih navika na duži rok uz dovoljno zadovoljstva i užitka da ne odustanete: sustavno dodajte vlakna iz omiljenog voća, povrća i žitarica u sve svoje obroke kako biste ograničili apsorpciju masnoća.
Čemu služi ovo mjerenje?
Da vidite što pokušavate izbjeći!
Ljubavne ručke, celulit, naslage na bedrima… Kako god je zvali, bez obzira na oblik i gdje se nakuplja, ova vrijednost procjenjuje masnoću koja nam smeta: vidljivu masnoću, raširenu po cijelom tijelu, ružnu i opipljivu na dodir. Onu koju bismo na slici željeli srediti filtrima i učiniti da nestane.

Kako ću znati kako napredujem?
Isprobajte kupaće kostime!
Ovo je trenutak kada vaga objašnjava male obline koje vidite u ogledalu. To je i vrijednost koja naglašava nepravednost između oblika tijela muškaraca i žena.


Što mogu učiniti?
Pokrenuti te krivine!
Ova potkožna masnoća pohranjuje se u adipocitima: masne stanice koje imaju tendenciju smanjiti se kada se aktiviraju, ali nikada zapravo ne nestaju nakon što se pojave. Pri najmanjem smanjenju razine pažnje i uloženog napora ponovno se pune.

Kako mogu postići bolje rezultate?
Preuzmite inicijativu!
Mobilizirajte adipocite, aktivirajte ih masažom neposredno nakon vježbanja ili sportske aktivnosti kako biste ih omekšali i smanjili udubljenja. Hidrirajte kožu nakon tuširanja i, ako je moguće, masirajte je kako biste je zagladili. To je prilika da pozovete profesionalnog masera ili napravite anticelulitnu masažu.

Kako ću održati ravnotežu?
Izbjegavajte pretrpavanje!
Trebali bismo izbjegavati punjenje i pražnjenje tanjura kako ne bismo napunili masne stanice, a zatim se uzdržavali da nestanu: trebamo težiti tome da je hrana voluminozna i gusta, a ne da je u velikoj količini. Oči možemo prevariti namirnicama bogatim vodom i antioksidansima. Jedite ih s vlaknima. Dajte prednost povrću i voću, a ograničite unos masne i slatke hrane.
Čemu služi ovo mjerenje?
Za praćenje napretka!
Predstavlja pravi pokazatelj tjelesne aktivnosti. Mjeri cjelokupnu mišićnu masu u tijelu, kao i vodu koju sadrže u odnosu na ukupnu težinu tijela: glatki mišići tvore naše unutarnje zidove, a prugasti mišići naši su motorički mišići. Njihova aktivnost, čak i u mirovanju, crpi energiju iz masnog tkiva.

Kako ću znati kako napredujem?
Provjeravajte povećava li se njegov rezultat!
Uzlazni trend ukazuje na to da je proces mršavljenja započeo, čak i ako se težina tijela nije još smanjila. To može izazvati frustraciju. Pravilna varijacija mjeri porast mišićne mase koja se povećava na račun mase masnog tkiva. Ukazuje na to da se trud isplatio!

Što mogu učiniti?
Nastavite!
Što se rezultat više povećava, to se više mijenja figura tijela. Kada mišićna masa iscrpi dostupne resurse masnoće u tijelu, ona energiju traži iz proteina u mišiću, stoga je važno održati dovoljan unos energije i proteina. Budite oprezni, ako prenaglo dođe do gubitka težine, a i mišićna se masa počne smanjivati, to stvara neravnotežu na koju treba pripaziti.


Kako mogu postići bolje rezultate?
Ponašajte se kao vrsni sportaši!
Redovito se bavite tjelesnom aktivnošću: treningom koji će ubrzo postati dobar način života i navika za cjelokupnu dobrobit. Ne zaboravite rehidrirati i popraviti oštećeno mišićno tkivo uravnoteženom prehranom bogatom proteinima i ugljikohidratima. Isto tako, nemojte zaboraviti važnu fazu nakon vježbanja: fazu odmora!

Kako ću održati ravnotežu?
Uravnotežite prehranu!
Uravnotežena porcija proteina poslužit će za popravak i jačanje oštećenog tkiva: proteini dobre organske kvalitete, po mogućnosti proizvodi životinjskog porijekla ili odgovarajuća kombinacija proteina biljnog podrijetla, uz dodatak vitamina B12. Upotpunite to s porcijom ugljikohidrata, izvorom energije kada se tijelo izlaže naporu, brzo probavljivih ili s dugotrajnim učinkom polaganog otpuštanja.
Čemu služi ovo mjerenje?
Da biste znali je li vam organizam presušio!
Tijelo odrasle osobe sastoji se od 60 % tekućine (krv, limfa, stanična tekućina itd.), a tijelo ne proizvodi vlastitu vodu. Trebate piti vodu kako bi tijelo moglo nadopuniti zalihu, regulirati temperaturu ili se riješiti otpadnih tvari. Ako nedostaje vode, ono je dehidrirano. Ako je ima previše, govorimo o zadržavanju vode ili edemu.

Kako ću znati kako napredujem?
To je dragocjena informacija!
Pratite jeste li u odgovarajućem rasponu. Kada počnete gubiti kilograme, ovo je vrijednost koja vam ukazuje i na to da provjerite jeste li izgubili samo vodu, a ne ono što želite izgubiti: tjelesnu masnoću.


Što mogu učiniti?
Napiti se prije no što vaše stanice zavape za pomoć!
Idealno bi bilo piti vodu. Slijedite primjer sportaša: popiju jedan ili dva gutljaja vode nakon 15 do 20 minuta napora. To je jednostavno kao i činiti to svakih sat vremena u malim količinama.

Kako mogu postići bolje rezultate?
Pomno pratite unos soli!
Ona olakšava zadržavanje vode u stanicama. U tom slučaju, stanice nemaju ono što im treba. Bez obzira na rezultat, rehidracija je važna. Sve se svodi na neprestano opskrbljivanje vodom tijekom dana.

Kako ću održati ravnotežu?
Počastite se!
Ako vam je voda previše dosadna, mijenjajte okus napitka: dodajte malo limunovog soka u čašu vode ili ostavite listove mente u vrču za vodu. Nabavite laganu bočicu za vodu koja će vam pomoći i dalje ulagati trud.
Čemu služi ovo mjerenje?
Da znate imate li dobre kosti!
Ova vrijednost procjenjuje težinu kostura u ukupnoj težini. Ali što je najvažnije, otkriva promjene u gustoći kostiju: ta se gustoća povećava do 30. godine. Kasnije ovisi o odgovarajućem unosu kalcija, a posebice vitamina D, koji pomaže da kalcij ostane u kostima.

Kako ću znati kako napredujem?
Znak dobrog zdravlja kostiju!
Na temelju težine pruža drugačiji raspon za žene nego za muškarce. Ako se nalazite na donjoj granici raspona, obratite se liječniku radi pregleda: možda će vam trebati nadomjestak vitamina D.


Što mogu učiniti?
Vodite računa o tome što je na tanjuru!
Gustoća kostiju snaga je njihove strukture. Pobrinite se da im uvijek pružite ono što im je potrebno kako ne bi izgubile gustoću: kalcij za izgradnju koštanih stanica, vitamin D za metabolizam i zadržavanje kalcija u kostima. Jedno ne ide bez drugoga!

Kako mogu postići bolje rezultate?
Birajte prave stvari kada punite tanjur!
Ova važna vrijednost mijenja se tijekom cijelog života. U našoj prehrani potrebni su nam kalcij (mliječni proizvodi, zeleno povrće, bademi, mineralna voda) i vitamin D (plava riba, žumanjci). Dodajte tome kalij iz voća i povrća, magnezij iz zelenog povrća, mineralnu vodu… I čokoladu!

Što mogu učiniti da održim stanje?
Sunčajte se!
Ako provedete dovoljno vremena na suncu, tijelo će sintetizirati dio potrebnog unosa vitamina D! Uživajte u plavoj ribi, zelenom povrću, jajima, mliječnim proizvodima i mineralnoj vodi te imajte na umu da višak alkohola, čaja ili kave sprječava pravilnu apsorpciju.
Čemu služi ovo mjerenje?
Za procjenu stvarnih potreba!
Neophodan za samosvijest, ovaj pokazatelj pruža vam vrijednost u kilokalorijama (kcal) količine energije potrebne tijelu za pravilno funkcioniranje u mirovanju, u skladu s vašom dobi i veličinom.

Kako ću znati kako napredujem?
Unos prilagodite potrošnji!
Izračunavanje razine tjelesne aktivnosti, PAL-a, omogućuje vam izračunati ukupne energetske potrebe, tj. koliko vam je kalorija potrebno svaki dan. To je dobar način za zadržati kontrolu.


Što mogu učiniti?
Ponašajte se kao vrsni sportaši!
Cilj je izgraditi mišiće za poboljšanje bazalnog metabolizma: što imate više mišića, to više energije trošite u mirovanju.

Kako mogu postići bolje rezultate?
Krećite se energičnije!
Kako povećavate mišićnu masu, povećavate bazalni metabolizam. Vrsni sportaši puno se odmaraju i znaju da se njihovo tijelo brine o potrošnji energije tijekom faze oporavka.

Kako ću održati ravnotežu?
Nastavite trenirati!
Upornost je ključna. Ne smije se trenirati za pobjedu u jednoj utakmici. Ako vam svakodnevna tjelesna aktivnost postane navika, postigli ste što ste trebali.
Čemu služi ovo mjerenje?
To je jedina dob koju možemo promijeniti u životu!
Govori vam ponašate li se u svom tijelu u skladu sa svojim godinama ili ne. Nemojte se nervirati: ne vidi se izvana! Ako se zbog nje osjećate mlađe, to je veliki plus i možete sami sebi čestitati. Ako se zbog nje osjećate pomalo staro, slijedite naš savjet i vratite stvarnu dob.

Kako ću znati kako napredujem?
Ovoj dobi neće trebati godine da se promijeni!
Rezultat se prikazuje u godinama. Procjenjuje se bazalni metabolizam. To može odgovarati stvarnoj dobi ili biti manja od nje. Ako se zbog nje doista osjećate starije, uvijek možete poduzeti mjere da to promijenite!


Što mogu učiniti?
Pokrenuti se i ne izgledati u skladu s godinama!
Redovita i kontinuirana tjelesna aktivnost omogućit će vam povećanje mišićne mase.

Kako mogu postići bolje rezultate?
Pratite vrijednosti tjelesne masnoće!
Izračunavaju se na temelju vaše težine i visine: težina se smanjuje, pa se smanjuje i vrijednost tjelesne, visceralne i potkožne masnoće. Istodobno se povećava se mišićna masa… I postajete mlađi!

Što mogu učiniti da održim stanje?
Odlučite nastaviti s pomlađivanjem!
Bez obzira na to je li vaša metabolička dob slična stvarnoj dobi, nemojte smanjiti napor, nastavite graditi mišićnu masu.
Čemu služi ovo mjerenje?
Za preciznije utvrđivanje vrijednosti mjerenja!
Utvrđuje količinu nemasne tjelesne mase, što je vaša ukupna težina bez masne mase. Taj rezultat procjenjuje vaše fizičko stanje: predstavlja ukupnu vrijednost svega (mišića, kostiju… osim masnoće!) što vam omogućuje ustati i kretati se.


Kako ću znati kako napredujem?
Uštedjet ćete vrijeme!
Ovo mjerenje obuhvaća mnogo toga. Odstupanja nisu toliko značajna da bi svakodnevno praćenje bilo zanimljivo… Osim ako niste maratonac usred faze svođenja razine masnog tkiva u tijelu na minimum prije samog događaja. Usredotočite se na dugoročni cilj, a ne na same rezultate.

Što mogu učiniti?
Aktivirajte sve na raspolaganju!
Koristite zalihe, ali pazite da se ne iscrpite pokušavajući ih potrošiti: uspostavite ravnotežu u cijelom tijelu i snizite ostale vrijednosti (postotak tjelesne i visceralne masnoće).

Kako mogu postići bolje rezultate?
Pridružite se Pokretu otpora!
Svedite grickanje na minimum. Povećajte količinu hrane na tanjuru dodavanjem vlakana i poboljšajte kvalitetu obroka mikronutrijentima iz povrća i voća. Dodajte dobre masnoće, kao što je omega-3, i sve ostalo da bi okus bio bogatiji, a vi zadovoljni obrokom, ali pritom održavajte ravnotežu. Za međuobrok jedite orašaste plodove.

Kako ću održati ravnotežu?
Dajte si dovoljno vremena do cilja!
Performanse se grade. Potrebna je svakodnevno i dugoročno vježbanje: svakog se dana sve više krećite, odlučite se na brzo hodanje, aktivnu vožnju biciklom, trčanje stepenicama gore-dolje, ukratko, pokrenite bezmasnu tjelesnu masu i osigurajte joj sredstva za razvoj.
Čemu služi ovo mjerenje?
Da znate svoju snagu mišića!
Mjeri tonus mišića koji mogu izvršiti voljnu kontrakciju. Pričvršćeni za kosti tetivama, osiguravaju našu pokretljivost, svjesni smo kada ih aktiviramo i kontroliramo njihov napor: bicepsi, tricepsi, trbušnjaci… Sretni smo što se ponovno vide kada se naslage masnoće smanje.


Kako ću znati kako napredujem?
Pogledajte se u ogledalo!
To je pokazatelj koji se mijenja vrlo sporo pa nemojte njime postati opsjednuti. Osjećat ćete se bolje i primijetiti prvi vidljivi rezultat prije no što se uopće bude mogao izmjeriti na vagi. Moći ćete vidjeti isplate li se vaši napori. Osjetit ćete da djeluje i znat ćete da je istina.

Što mogu učiniti?
Izađite i vježbajte!
Ako vježbate skeletne mišiće, a uz to provodite redovitu, svakodnevnu tjelesnu aktivnost, smanjujete količinu masnog tkiva i tijelo postaje vitkije: to se odmah primjećuje. Penjite se stepenicama, hodajte, trčite, vozite bicikl, skuter, plešite, vježbajte na trampolinu… Iskoristite svaku priliku biti u pokretu dok se zabavljate.

Kako mogu postići bolje rezultate?
Povećajte brzinu!
Polako, znojite se s veseljem, ali prije svega, redovito trenirajte. Ustanite s kauča, pojačajte glazbe, krećite se u ritmu i probudite uspavane mišiće! Kao i svi vrsni sportaši, svaki put pomaknite svoje granice.

Kako ću održati ravnotežu?
Neka vam napor postane zadovoljstvo!
Ako pametno odaberete omiljene aktivnosti, kretanje će postati svakodnevna potreba, istinski trenutak opuštanja i s veseljem ćete to redovito raditi. Dodajte ukusnu poslasticu pozitivnom učinku lučenja endorfina uslijed napora: neka vam na tanjuru budu kvalitetni proteini. Zaslužili ste to!
Čemu služi ovo mjerenje?
Dopunjavate podatke!
To je postotak koji se izračunava iz vrijednosti koštane i mišićne mase, vode i težine, spola i visine. Proteini imaju građevnu ulogu u razvoju i obnavljanju mišićnog tkiva i kože. Djeluju i na probavu, zasićenost krvi kisikom i imunološki sustav.

Kako ću znati kako napredujem?
Provjerite što vam je na vilici!
Kao i ostale, i ova je vrijednost rodno uvjetovana: između 16 i 18 za muškarca, a između 14 i 16 za ženu. Raspon je vrlo malen. Stoga se vrlo malo mijenja. Tijelo uklanja višak proteina. Ne može ih ni proizvesti ni akumulirati. Stoga je potrebno osigurati dnevni unos putem prehrane.

Što mogu učiniti?
Osigurajte dnevni unos!
Stavite odgovarajuću količinu proteina potrebnu tijelu na tanjur jednom ili dvaput dnevno: veličine dlana kad govorimo o komadu mesa ili ribe, ili dva jaja, referentne proteine. Ako ste pobornik vegetarijanske prehrane, kombinirajte žitarice, povrće i mahunarke. Dodajte dva mliječna proizvoda.


Kako mogu postići bolje rezultate?
Izgradite više mišića!
Konzumiranje proteina je preporučljivo, ali je potrebno i stimulirati mišićno tkivo redovitom tjelesnom aktivnošću. To je trenutak za oponašanje vrsnih sportaša: napor olakšava pravilnu integraciju proteina, što dodatno jača mišić. Na početku ste izuzetno pozitivnog ciklusa.

Kako ću održati ravnotežu?
Izbjegavajte višak!
Tijelo zna kako ukloniti višak proteina, ali prevelika količina proteina, kao u određenim dijetama ili visokoproteinskim pićima, preopterećuje bubrege. Pazite što se onda događa! U trenutku kada ste željeli biti bolji, riskirate potpuni neuspjeh.
Uz strpljenje i umjerenost!
Dvije su kategorije vrijednosti:
• One koji se neprestano mijenjaju: težina, tjelesna masnoća, mišićna masa, voda u tijelu i broj otkucaja srca. One vam pomažu zadržati kontrolu. Pripazite na vrijednost vode u tijelu jer ako ste dehidrirani, vrijednost težine dat će vam lažni dojam da ste smršavili.
• One koji se neznatno ili sporo variraju: BMI, metabolička dob, proteini, koštana masa, potkožna i visceralna masnoća, bezmasna masa i skeletni mišići. Isto tako, trebali biste biti sigurni da ste izgubili tjelesnu masnoću, a ne mišićnu masu ako želite stabilizirati težinu.
Čemu služi ovo mjerenje?
Da saznate granice izdržljivosti!
Mjeri broj otkucaja srca u minuti: dobar pokazatelj zdravlja kardiovaskularnog sustava. To je pokazatelj ritma vašeg napora. U stanju mirovanja obično oscilira između 60 i 80 do 90 otkucaja u minuti. Ako vam je broj otkucaja srca neuobičajeno visok ili nizak, obratite se liječniku.

Kako ću znati kako napredujem?
Uz dobar trening!
Broj otkucaja srca smanjuje se s godinama ili uz redovitu tjelesnu aktivnost. Što više trenirate, to će biti niži. Ali srce koje ima ritam od 85 – 90 otkucaja nikada se neće spustiti na 60 otkucaja. To je pitanje genetike: kod velikih je sportaša mnogo manje otkucaja od prosječnog broja jedna je od tajni njihove izvedbe.


Što mogu učiniti?
Nemojte se zanositi!
Cilj je smanjiti broj otkucaja srca kombinacijom mjera. Umjereno konzumirajte stimulanse: čaj, kavu, alkohol. Prestanite pušiti i bavite se tjelesnom aktivnošću poput svakodnevnog hodanja. Planirajte vrijeme za odmor i oporavak kako biste ograničili umor i bolje upravljali stresom.

Kako mogu postići bolje rezultate?
Provjerite što vaga kaže!
Ne vršimo ispitivanje napora na ovoj vagi, ali omogućuje nam provjeriti koliki je broj otkucaja srca u stanju mirovanja. Kada je srčani ritam u stanju mirovanja poremećen, govorimo o bradikardiji ako kuca presporo (manje od 50 otkucaja) i tahikardiji ako kuca prebrzo (više od 100 otkucaja), i u tom je slučaju potrebno obratiti se liječniku kako bi se utvrdio uzrok.

Kako ću održati ravnotežu?
Nemojte se preopterećivati!
Ne može svatko imati srce prvaka. Pazite da ne ostanete bez daha dok žustro hodate uz stepenice ili brdo, na primjer. Zadržite kontrolu i ne pokušavajte poboljšati performanse pod svaku cijenu ako imate urođeno visok broj otkucaja srca u stanju mirovanja.
Aplikacija Goodvibes osmišljena je za upotrebu na pametnom telefonu, pa se ne preporučuje upotreba s tabletom.
Da biste povezali vagu s aplikacijom, najprije na telefonu omogućite Bluetooth (za uređaje sa sustavom Android, aplikaciji morate omogućiti i pristup lokaciji) pa otvorite aplikaciju Goodvibes. Idite na „Dashboard“ (Nadzorna ploča), zatim u gornjem desnom kutu zaslona kliknite na „+“, a potom na „My devices“ (Moji uređaji).

Slijedite upute i stanite na vagu.

Da biste bili sigurni da je vaga povezana s aplikacijom, provjerite prikazuje li se na zaslonu vage simbol za Bluetooth.
Za mobilne telefone sa sustavom Android 6.0+ potrebno je omogućiti lokaciju ako želite upotrebljavati funkciju Bluetooth. Operacijski sustav Android zahtijeva pretraživanje i sinkronizaciju mobilnog telefona s Bluetooth uređajem. Napominjemo da aplikacija ne bilježi niti analizira podatke o lokaciji.

Više informacija pronaći ćete na web-mjestu: https://source.android.com/devices/bluetooth/ble

Upozorenje: pretraživač BLE (Bluetooth Low Energy) zahtijeva vašu dozvolu za omogućavanje lokacije jer identificira objekte koji se koriste za geolokaciju. Ako onemogućite usluge lokacije, i funkcija Bluetooth bit će onemogućena.
Ako Bluetooth povezivanje između vage i telefona ne uspije, najprije resetirajte vagu. Da biste to učinili, pritisnite gumb za resetiranje na stražnjoj strani vage pet sekundi.

Ako Bluetooth veza i dalje ne funkcionira, resetirajte je:
Provjerite je li na telefonu omogućen Bluetooth (i GPS za Android), a zatim pokrenite aplikaciju Goodvibes. Idite na „Dashboard“ (Nadzorna ploča), odaberite „+“ u gornjem desnom kutu, a zatim „My devices“ (Moji uređaji).

Odaberite model vage pa povucite ulijevo kako biste uklonili uređaj.
Zatim ponovno povežite vagu pritiskom na „+“ u gornjem desnom kutu i slijedite upute.


Da biste bili sigurni da je vaga povezana s aplikacijom, provjerite prikazuje li se na zaslonu vage simbol za Bluetooth.

Ako nakon gore navedenih koraka problemi s vezom i dalje postoje, pokrenite funkciju „Bluetooth connection diagnostics“ (Dijagnostika Bluetooth veze). Da biste to učinili, slijedite upute u nastavku:
1) Idite na „My Account“ (Moj račun) pa kliknite na „Settings“ (Postavke).
2) Zatim kliknite na „Bluetooth connection diagnostics“ (Dijagnostika Bluetooth veze) i slijedite korake.

Ako problem i dalje postoji, slobodno se obratite službi za korisnike odlaskom na „My Account“ (Moj račun), „Help“ (Pomoć) ili „My Account“ (Moj račun), „Settings“ (Postavke) pa „Customer Service“ (Služba za korisnike).
Vagu možete upotrebljavati i bez aplikacije Goodvibes, ali ona će u tom slučaju pokazivati samo težinu i broj otkucaja srca.

Ako se ne želite usredotočiti na težinu i želite saznati sastav tijela te bolje upoznati svoje tijelo, preuzmite aplikaciju Goodvibes. Na raspolaganju ćete imati različite pokazatelje sastava tijela, praćenje napretka, ostvarivanja ciljeva i – ostanite povezani samo s pozitivnim!
Aplikacija više nije kompatibilna s Android 4.4.4 ili starijim verzijama zbog pojačanih mjera zaštite podataka.

Ako je moguće, preporučujemo vam da ažurirate svoj uređaj na noviju Android verziju ili upotrebljavate drugi kompatibilni uređaj.

Ažuriranja ne samo da će vam omogućiti da uz nove značajke i kompatibilnost s najnovijom tehnologijom uživate u poboljšanom iskustvu već će vas i zaštititi od mogućih sigurnosnih ranjivosti koje su uklonjene u najnovijim verzijama.
Aplikacija Goodvibes sinkronizira se s aplikacijom Health tvrtke Apple te aplikacijama Fitbit i Google Fit. Možete sinkronizirati pokazatelje kao što su težina, indeks tjelesne mase ili tjelesna masnoća (popis pokazatelja može se razlikovati ovisno o aplikacijama) i na taj način vrijednosti izmjerene putem aplikacije Goodvibes imati na istom mjestu kao i podatke o aktivnosti, prehrani itd. u spomenutim aplikacijama.
Za sinkronizaciju podataka iz aplikacije Goodvibes s aplikacijom Fitbit, slijedite ove korake:
1) Idite na „My Account“ (Moj račun), „Settings“ (Postavke), a zatim odaberite „Fitbit“.
2) Aktivirajte Fitbit i prijavite se na svoj račun.
3) Odaberite „Allow“ (Dopusti) za pristup aplikaciji Fitbit.
4) Nakon prijave, svi će se podaci sinkronizirati s aplikacijom Fitbit. Svoja mjerenja možete vidjeti i u aplikaciji i na web-mjestu.
Za sinkronizaciju podataka iz aplikacije Goodvibes s aplikacijom Apple Health, slijedite ove korake:
1) Idite na postavke telefona i odaberite aplikaciju „Health“.
2) Zatim dodirnite „Access to data and devices“ (Pristup podacima i uređajima).
3) S popisa aplikacija odaberite Goodvibes.
4) Naposljetku, omogućite kategorije podataka koje želite sinkronizirati. Nakon aktivacije te ćete podatke moći pronaći izravno u aplikaciji Apple Health.
Za sinkronizaciju podataka iz aplikacije Goodvibes s aplikacijom Google Fit, slijedite ove korake:
1) Idite na „My Account“ (Moj račun), „Settings“ (Postavke), a zatim odaberite „Google Fit“.
2) Aktivirajte Google Fit i prijavite se na svoj račun.
3) Kada se veza uspostavi, vratite se u aplikaciju Goodvibes.
4) Nakon prijave, svi će se podaci sinkronizirati s Google Fit računom. Neke ćete pokazatelje moći vidjeti i u aplikaciji i na web-mjestu.
Da biste dodali novog korisnika, slijedite ove korake:
1) Idite na „My Account“ (Moj račun).
2) Kliknite na „Add a user“ (Dodaj korisnika).

3) Unesite tražene podatke i potvrdite.
4) Nakon stvaranja novog korisnika, odaberite njegov profil u aplikaciji prije vaganja kako bi mu se mogla zabilježiti nova mjerenja.
Moguće je izbrisati korisnika iz aplikacije (osim glavnog korisnika koji je prvi korisnik stvoren u aplikaciji).

Da biste izbrisali korisnika, slijedite ove korake:
1) Idite na „My Account“ (Moj račun).
2) Povucite ulijevo profil koji želite izbrisati pa kliknite „Delete“ (Izbriši).
3) Potvrdite brisanje.

Imajte na umu da je svako brisanje korisničkog profila konačno i da se brišu svi podaci o profilu.
Aplikacija Goodvibes može imati neograničen broj korisnika. Stoga možete izraditi koliko god profila želite, a jedino je ograničenje dostupna memorija telefona.
Vaga ne može automatski korisniku zabilježiti mjerenje. Stoga morate prije vaganja u aplikaciji odabrati svoj profil.
Međutim, ako se greškom izvažete nakon što ste odabrali profil koji nije vaš, obavijest će vas upozoriti na značajnu razliku između izmjerene težine i posljednje zabilježene težine povezane s ovim profilom. Tada možete odabrati ne pohraniti ovo mjerenje pa se ponovno izvagati nakon odabira svog profila.
Prema zadanim postavkama aplikacija reproducira zvuk kada završite s vaganjem kako bi vas obavijestila da možete sići s vage. Taj zvuk možete onemogućiti tako da otvorite „My Account“ (Moj račun), a zatim „Settings“ (Postavke). Zatim kliknite na „Sound“ (Zvuk) i deaktivirajte značajku „Sound during weighing“ (Zvuk tijekom vaganja).
Ciljeve težine i tjelesne masnoće možete dodati izravno u aplikaciju.

Da biste to učinili, idite na „Dashboard“ (Nadzorna ploča) pa kliknite na „Weight goal“ (Cilj težine) ili na „Body fat goal“ (Cilj tjelesne masnoće).

Zatim povucite kotačiće i postavite ciljeve.

Nakon potvrde, vaši će se ciljevi pojaviti na nadzornoj ploči, odmah ispod težine.

Svoje ciljeve možete promijeniti u bilo kojem trenutku slijedeći isti postupak.
Aplikacija Goodvibes nudi vam mogućnost slanja sažetka rezultata mjerenja u formatu slike, obitelji ili prijateljima kako biste mogli podijeliti svoj napredak i ostati motivirani.

Da biste to učinili, u odjeljku „Dashboard“ (Nadzorna ploča) kliknite na „+“ u gornjem desnom kutu pa odaberite „Share“ (Podijeli).

Pojavit će se zaslon sa sažetkom sa svim vašim podacima.
Zatim kliknite na gumb „Share“ (Podijeli) i odaberite željeni način slanja (SMS, e-pošta, privatna poruka, društvene mreže…) te kontakte s kojima želite podijeliti rezultate mjerenja.
Dva su načina za usporedbu izmjerenih vrijednosti s podacima iz prijašnjeg mjerenja.

1) Izravno s nadzorne ploče usporedite svoju težinu, BMI i tjelesnu masnoću.
Na tom glavnom zaslonu možete vidjeti promjene u težini, BMI-u i tjelesnoj masnoći u odnosu na postavljeni datum.
Ako želite promijeniti datum usporedbe posljednjih mjerenja, kliknite okvir za usporedbu.

Prikazuje se kalendar, a dani u kojima su mjerenja zabilježena označeni su ljubičastom točkicom. Odaberite dan koji želite usporediti i kliknite odgovarajuće podatke pri dnu zaslona.

Usporedba težine, BMI-a i tjelesne masnoće vrši se od tog datuma.


2) Korištenje funkcije „Data comparison“ (Usporedba podataka) za brzu usporedbu svih izmjerenih vrijednosti.
Na nadzornoj ploči kliknite na „+“ u gornjem desnom kutu pa odaberite „Data comparison“ (Usporedba podataka).

Zatim odaberite dva datuma čije podatke želite usporediti pa kliknite na gumb „Compare“ (Usporedi).

Prikazuje se zaslon sa sažetkom s kretanjem vrijednosti za svaki pokazatelj.
Ako želite, ova kretanja možete podijeliti s obitelji ili prijateljima klikom na ikonu „Share“ (Podijeli) u gornjem desnom kutu zaslona.
Izmjerene vrijednosti pohranjene u aplikaciji možete izbrisati u bilo kojem trenutku.

Da biste to učinili, idite na „Tracking“ (Praćenje) i kliknite ikonu sata u gornjem desnom kutu zaslona za otvaranje povijesti podataka.

Zatim odaberite podatke koje želite izbrisati pa kliknite ikonu koša za smeće.

Možete izbrisati i sve snimljene podatke klikom na „Select“ (Odaberi) iz povijesti podataka. Zatim kliknite na „…“ u gornjem desnom kutu pa odaberite „Select all data“ (Odaberi sve podatke). Naposljetku, kliknite pri dnu ikonu koša za smeće za brisanje svih svojih podataka.

Napominjemo da su sva brisanja konačna.
Budući da je Goodvibes izvanmrežna aplikacija, prilikom izrade računa putem aplikacije ne prikupljaju se osobni podaci. Svi osobni podaci koje unesete tijekom upotrebe aplikacije pohranjuju se lokalno, na telefonu, i ne šalju se nama.

Nadalje, sinkronizacija aplikacije s aplikacijama trećih strana kao što su Google Fit, Apple Health ili Fitbit moguća je samo na vašu inicijativu i uz vaš pristanak. Nećemo obrađivati nikakve osobne podatke razmijenjene sa spomenutim aplikacijama trećih strana.
Ovaj način rada prilagođava model izračuna sastava tijela kako bi bolje odgovarao specifičnom obliku tijela vježbača u visokom intenzitetu treninga. Ovaj način rada možete odabrati ako vježbate duže vrijeme i redovito trenirate, najmanje osam sati tjedno. Morate biti i stariji od 18 godina.

Ovaj način rada možete aktivirati čim stvorite profil ili naknadno tako da odete na „My account“ (Moj račun) i kliknete na profil.
Budući da je Goodvibes izvanmrežna aplikacija, vaši se podaci pohranjuju samo na telefonu. Dakle, ako promijenite telefon ili deinstalirate aplikaciju, izgubit ćete sve podatke iz aplikacije Goodvibes.
Moguće je izvršiti izvoz podataka u CSV formatu.

Da biste to učinili, idite u izbornik „Tracking“ (Praćenje) pa kliknite na satić u gornjem desnom kutu.

Odaberite podatke koje želite izvesti. Naposljetku, kliknite ikonu „Share“ (Podijeli) u donjem lijevom kutu zaslona.

Nakon generiranja CSV datoteke, možete je podijeliti putem željenog načina komunikacije (SMS, e-pošta, privatne poruke…).
Izvezena CSV datoteka može vam, na primjer, omogućiti uvoz podataka na računalo za stvaranje vlastitih grafikona praćenja.

Napominjemo da nije moguće izvršiti uvoz sadržaja CSV datoteke u aplikaciju.
Kako bi optimalno funkcionirala, aplikaciju Goodvibes možda će biti potrebno ažurirati. Bude li potrebno, ta će ažuriranja biti dostupna u trgovinama (App Store za telefone sa sustavom iOS i Play Store za telefone sa sustavom Android).
Ova funkcija omogućava automatski prikaz težine. Nije potrebno čekati da se prikaže "0" – odmah započinje računanje težine.
To ovisi od tipa uređaja koji koristite:
- Dijagnostička vaga: rezultati mjerenja neće biti točni.
- Druge vage za kupaonicu: nema utjecaja na rezultate mjerenja.
Nema potrebe otvarati aplikaciju za svako vaganje jer se mjerenja pohranjuju u vagi. U vagi je moguće pohraniti do deset različitih mjerenja.

Kada želite dohvatiti mjerenja pohranjena u vagi, povežite telefon s vagom. Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Goodvibes, na telefonu aktivirajte Bluetooth i stanite na vagu. Pohranjena mjerenja prenijet će se u aplikaciju. Možete ih povezati s odgovarajućim profilom i na taj način imati pristup svim tim podacima.
Da biste se pravilno izvagali, slijedite upute u nastavku:
1) Otvorite aplikaciju i idite na stranicu „Dashboard“ (Nadzorna ploča).
2) Neobuveni stanite na vagu i izvažite se. Postavite stopala malo razmaknuta i na sredinu vage tako da su u kontaktu s elektrodama. Isto tako je važno pobrinuti se da se ne dodiruju noge (bedra, koljena, listovi) ni stopala. Ako je potrebno, između nogu stavite list papira.
3) Tijekom mjerenja se uspravite, budite mirni, ruke držite uz tijelo i pričekajte da se mjerenje u potpunosti završi prije no što siđete s vage. Mjerenje je gotovo kada traka napretka nestane sa zaslona telefona i prikaže se novo mjerenje.
4) Ako se želite ponovno izvagati, najprije pričekajte nekoliko sekundi da se isključi zaslon.

Provjerite je li vaga stabilna.
Ako ste pomaknuli vagu prije upotrebe, pritisnite stopalom na sredinu vage i pričekajte da se na zaslonu pojavi „CAL“ i „0.0“. Tada možete stati na vagu.
Ako se na zaslonu prikaže nešto neuobičajeno, siđite s vage i kratko pritisnite gumb za resetiranje na bočnoj strani vage.
Za točne i dosljedne rezultate, preporučujemo da svoju vagu upotrebljavate u istim uvjetima i u isto vrijeme. Idealno bi bilo izvagati se natašte 15 minuta nakon ustajanja kada je voda u vašem tijelu raspoređena na donje udove.

Izbjegavajte vaganje:
• Tijekom ili neposredno nakon teške fizičke aktivnosti.
• Neposredno nakon tuširanja, kupanja ili korištenja saune.
• Nakon konzumacije alkohola.
• Kada imate povišenu temperaturu.

Da biste osigurali pravilno praćenje sastava tijela, preporučuje se redovito vaganje, idealno bi bilo jednom tjedno.
Vaga Goodvibes HEALTH ima funkciju za tapison koja omogućuje upotrebu na mekanoj podlozi poput tapisona ili tepiha.
Uvijek odložite vagu na ravnu površinu i ne stavljajte nikakve predmete na ploču.

Ako je vaga odložena okomito, a jedna ili više nogica su u zraku ili se na vagi nalaze neki predmeti, prvo će mjerenje biti netočno. Da biste to izbjegli, pritisnite stopalom na sredinu vage i pričekajte da se na zaslonu pojavi „CAL“ i „0.0“. Tada možete stati na vagu.

Ako se na zaslonu prikaže nešto neuobičajeno, siđite s vage i kratko pritisnite gumb za resetiranje na bočnoj strani vage.
Jedinicu za težinu prikazanu na vagi možete promijeniti samo putem aplikacije.
Da biste to učinili, jednostavno idite na „My Account“ (Moj račun), zatim „Settings“ (Postavke), „Units“ (Jedinice) i naposljetku „Weight unit“ (Jedinica za težinu) te odaberite jedinicu koju želite (kg / lb / st). Nakon što postavite jedinicu, ponovno povežite vagu s aplikacijom tako da stanete na nju kako bi ažuriranje stupilo na snagu.
Svoju vagu možete očistiti krpom koja ne otpušta dlačice, blago navlaženu vodom.
Nemojte upotrebljavati metalnu spužvu kao ni abrazivni prašak. Nikada uređaj ne uranjajte u vodu.
Slijedi nekoliko savjeta o tome kako održavati stanje baterije vage:
1) Kada se na zaslonu vage pojavi „Lo“, to znači da je razina napunjenosti baterije oko 20 %. Bateriju treba napuniti u roku od tri dana. Vaga će i dalje raditi, ali se može isključiti.
2) Ako se crveno svjetlo ne uključi kada punite bateriju, pričekajte 15 minuta. Ako se crveno svjetlo ne uključi nakon 15 minuta, provjerite status i funkciju sljedećih stavki: USB kabela za punjenje, EPS bloka, USB utičnice vage i utičnice za napajanje. Ako se problem nastavi, obratite se službi za korisnike.
3) Prekomjerna toplina može oštetiti bateriju. Da biste sačuvali bateriju, upotrebljavajte i odložite vagu u temperaturnom rasponu okruženja od 15 °C do 35 °C.
4) Isključite vagu iz napajanja nakon punjenja.
Ako, nakon što ste slijedili upute u korisničkom priručniku, vaša vaga i dalje ne radi, ne pokušavajte je sami rastaviti ili popraviti već je odnesite u ovlašteni servisni centar.
Ako je vaga odložena okomito, a jedna ili više nogica su u zraku ili se na vagi nalaze neki predmeti, prvo će mjerenje biti netočno. Proizvod se mora ponovno kalibrirati. Da biste to učinili, kratko pritisnite gumb za resetiranje na bočnoj strani vage blizu priključka za punjenje. Tada možete stati na vagu.

Naposljetku, pokušajte se vagati uvijek u istim uvjetima jer tijekom dana težina može varirati više od kilogram. Stoga se po mogućnosti važite ujutro, na prazan želudac, sa što manje odjeće i najmanje 15 minuta nakon buđenja.
Najprije resetirajte vagu pritiskom u trajanju od pet sekundi na gumb za resetiranje na stražnjoj strani vage.

Zatim izvršite novo vaganje slijedeći upute u nastavku:
1) Provjerite jeste li bosonogi i čistih stopala.
2) Stanite mirno na vagu i okrenite se prema LED zaslonu sa stopalima postavljenim na elektrode.
3) Pričekajte otprilike 15 sekundi da se mjerenje dovrši.
4) Ako ni to ne poluči rezultate, pokušajte na stopala nanijeti hidratantnu kremu pa ponovite vaganje.
5) Ako se problem nastavi, neka druga osoba stane na vagu radi provjere funkcionira li vaga ispravno.
Kada se pojavi poruka „Lo“, to znači da je razina napunjenosti baterije vage niska i da je potrebno napuniti.
Ako u memoriji imate pohranjene podatke, ne zaboravite sinkronizirati vagu s telefonom kako ih ne biste izgubili.
Ako se pojavi poruka „Err“, to znači da su senzori vage preopterećeni ili čak oštećeni jer je prekoračen najveći kapacitet vage (160 kg ili 352 funti).
Da biste resetirali vagu, kratko pritisnite gumb za resetiranje na bočnoj strani vage.
Tijekom kalibracije vage u proizvodnom procesu, moglo je doći do manjih varijacija među vagama. Te varijacije mogu uzrokovati manje razlike u rezultatima mjerenja dviju različitih vaga.
Vaš uređaj sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Ostavite je u lokalnom centru za skupljanje otpada građanstva.
Molimo posjetite odjeljak za „Nastavke” mrežne stranice kako biste jednostavno pronašli ono što vam treba za Vaš proizvod.
Detaljnije informacije pronađite u odjeljku Jamstva ove internetske stranice.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.
Vaga se služi metodom određivanja impedancije, poznatom i pod nazivom bioimpedancija.
Kroz tijelo se šalje slaba struja koja lako prolazi kroz tkivo bogato vodom (mišići, koža itd.). S druge strane, nailazi na veću otpornost u tkivima siromašnim vodom (tjelesna masnoća).
Tako dobivena impedancija, zajedno s jednadžbama koje uzimaju u obzir težinu, visinu, spol i dob, omogućuje izračunavanje različitih vrijednosti pokazatelja sastava tijela.
ITO elektrode funkcioniraju na isti način kao i elektrode od nehrđajućeg čelika. To su vodljive površine otisnute na staklu koje kroz tijelo prenose električnu struju niskog intenziteta. Budući da su ITO elektrode veće, omogućuju širu dodirnu površinu sa stopalima.
Da, težina odjeće pribraja se težini tjelesne masti. Iz tog se razloga preporučuje vaganje sa što je moguće manje odjeće.
Djeca mogu upotrebljavati vagu. Međutim, mlađima od 18 godina, zbog toga što brzo rastu i razvijaju se, vaga ne izračunava sastav tijela. To je razlog što su neki pokazatelji dostupni samo osobama starijima od 18 godina.
Vaga je dizajnirana kako bi odgovarala većini ljudi. Međutim, ne biste trebali upotrebljavati vagu ako imate srčani elektrostimulator ili drugi medicinski uređaj. To je zato što vaga kroz vaše tijelo šalje slabu struju kako bi izmjerila razinu tjelesne masti, a to može oštetiti ili ometati rad srčanog elektrostimulatora (ili drugog medicinskog uređaja).
Kao mjera predostrožnosti, upotreba vage je kontraindicirana tijekom trudnoće zbog uređaja za bioimpedanciju. Međutim, možete upotrebljavati vagu, ali morate obući čarape. Na taj način kroz vaše tijelo neće prolaziti struja. Moći ćete vidjeti svoju težinu, ali ne i druge pokazatelje sastava tijela.