Engagement_Bandeau_934x198_HR.jpg

Kažemo što radimo i radimo što kažemo!

Tefal i njegovi partneri svaki dan nastoje postići poboljšanja i značajni napredak. Poštujemo zajedničke vrijednosti: održivi razvoj, jednakost mogućnosti, uravnoteženu prehranu za sve i odgovornu potrošnju.

Kako bismo se suočili s novim izazovima, Tefal je utvrdio pet prioriteta za održivi razvoj:

Kao prvo, Tefal jamči da su svi naši proizvodi proizvedeni u skladu s etičkim načelima, u vlastitim tvornicama te u tvornicama naših dobavljača.

Tefal je također razvio odgovornu politiku ljudskih potencijala koja se temelji na jednakom postupanju i poštivanju ljudi. U tom smislu Tefal pridaje veliku važnost pružanju sigurnog radnog mjesta zaposlenicima.

Treći prioritet odnosi se na pomaganje zajednicama. U regijama u kojima posluje Tefal djeluje kao odgovorni gospodarski dioničar , pomaže rastu lokalnih poduzeća i podržava lokalne udruge u borbi protiv isključivanja ili sudjeluje u javnim raspravama kao što su rasprave o prehrani i zdravlju.

Današnji potrošači zahtijevaju proizvode koji u obzir uzimaju zdravlje i sigurnost. Za Tefal to znači proizvodnja izdržljivih proizvoda visoke kvalitete koji omogućuju pripremu zdravih i ukusnih jela.

Konačno, Tefal vodi računa o očuvanju okoliša u svakoj fazi životnog vijeka naših proizvoda, od početnog istraživanja do prerade proizvoda po isteku njihovog uporabnog vijeka, uključujući proizvodnju, prijevoz i korištenje potrošača.

To znači da vjerujemo da možemo biti lider u proizvodnji kućanskih uređaja te se istovremeno usredotočiti na važne vrijednosti kao što su društvena, okolišna i gospodarska načela koja čine središte našeg djelovanja.


U nastavku donosimo nekoliko primjera o tome što radimo.


 

Novo kuhanje je zdravo kuhanje

Prehrana je mnogo više od pukog spajanja sastojaka. Ono s čime kuhate i način na koji kuhate igraju ključnu ulogu u pripremi jela. Kako biste razumjeli zdravo kuhanje, važno je naučiti kako očuvati hranjive vrijednosti i kvalitete (okus, teksturu i mirise) vaših sastojaka. Kako biste to postigli, trebate moderne uređaje.
 

Za uživanje u zdravoj i uravnoteženoj prehrani potrebno je voditi računa o trima važnim čimbenicima:
 

 • Manje ulja za lako i zdravo kuhanje.
 • Homogeneous heat diffusion for faster cooking, it saves you time and energy.
 • Jednolika raspodjela topline za brže kuhanje pomaže vam u uštedi vremena i energije.
 •  

S našim neprianjajućim slojem  koji su proslavile Tefalove tave nije potrebno koristiti ulje, što uvelike doprinosi zdravijoj prehrani.
S našom tehnologijom Thermo-Spot usavršit ćete umjetnost regulacije temperature za besprijekorna jela. Postat ćete pravi kuhar! Konačno, dizajn našeg posuđa je ekskluzivan i izrazito otporan.
 

+ Tefal

U vrijeme kada su potrošači više nego ikad svjesni važnosti zdravlja i očuvanja okoliša, naše eko-obavijesti jamče sigurnost neprianjajućeg sloja  na našim proizvodima.

Želimo biti ponosni sami na sebe!

VIDI PROIZVODE

Sigurni i pouzdani proizvodi

Sve stranice Groupe SEB, uključujući Tefalovu, ispunjavaju zahtjeve zaštite okoliša norme ISO 14001. Svaki novi industrijski ili logistički unos podliježe specifičnim analizama radi provjere ili postizanja sukladnosti.

Velika Tefalova proizvodna lokacija nalazi se u francuskom Rumillyju i svake godine proizvodi 45 milijuna komada. U sklopu naše kampanje poboljšanja svake godine nastojimo smanjiti  utjecaj na okoliš. Naša ekološki odgovorna strategija dovela je do uvođenja ocjenjivanja uporabnog vijeka tave, koje provodi ENSAM (Ecole Nationale Supérieure des Arts et Métiers) i ovjerava QUANTIS.

Na taj način, između ostalog, možemo dokazati da, ako uzmemo u obzir izdržljivost proizvoda, stvarni utjecaj koji Tefalova neprianjajuća tava  ima na okoliš znatno je manji od utjecaja keramičke tave ako se oba proizvoda proizvode u istim uvjetima.
 

Nastojimo proizvoditi izdržljive proizvode koji će vam služiti godinama, pružajući vam sretne i slasne trenutke s vašim voljenima i štiteći zdravlje našeg planeta.

 

Preuzmite datoteku

 

Pomozite djetetu da vrati osmijeh na lice

Od 2010. svake godine pokrećemo novu seriju proizvoda kako bismo podržali UNICEF-ove projekte povezane s pravilnom ishranom.

Za svaki prodani proizvod Tefal UNICEF-u donira barem 1 euro. Prikupljeni novac namijenjen je za kupnju terapijske zdrave hrane i dodataka za djecu koja pate od loše prehrane te za djecu s posebnim potrebama te poučavaju roditelja o zdravim prehrambenim navikama.

Od 2010. UNICEF-u smo donirali više od 1,5 milijuna eura; 2011. pomogli smo djeci na Madagaskaru, a u narednim godinama djeci u Indiji i Južnoafričkoj Republici. U razdoblju 2013.-2014. program je posvećen prehrani djece u Burkini Faso.

I vi možete pomoći neuhranjenoj djeci kupnjom jednog od naših proizvoda u sklopu partnerstva s UNICEF-om:
 • Posuđa: tava, lonaca…
 • Glačala
 • Vage

 

Otkrijete naše proizvode ECODESIGN

U Tefalu želimo razviti proizvode koji vam pomažu da pripremate sjajna jela za vaše najdraže. No, također želimo doprinijeti zaštiti našeg planeta, zbog čega smo razvili bogatu ponudu proizvoda koji se u potpunosti mogu reciklirati.


Godine 2010. pokrenuli smo politiku ekološke odgovornost povezivanjem ekologije i gastronomije. Pokrenuli smo Natura  liniju proizvoda od 100% recikliranog aluminija, te Enjoy, lopatice od 95% recikliranog materijala. I dalje nastavljamo s proizvodnjom ekološki odgovornih proizvoda i ponosni smo što možemo najaviti našu prvu liniju proizvoda za pečenje od 100% recikliranog aluminija.

100% reciklirani aluminij ima 3 glavne prednosti:

 • Ušteda energije: jer je za njegovu proizvodnju potrebno 95% manje energije od običnog aluminija.
 • Zaštita svjetskih zaliha aluminija: 1 tona recikliranog aluminija omogućava očuvanje 4 tona boksita*. Planet zadržava svoje prirode resurse i smanjuje se količina otpada. To je mali korak za naše kuhinje, a veliki korak za Zemlju.
 • Savršeni rezultati: zahvaljujući ujednačenoj raspodjeli topline i brzom rastu temperature, reciklirani aluminij jamči iste rezultate kao i obični aluminij.
 •  

Tefal je odlučio stati u obranu Zemlje i nastoji očuvati njezine resurse. S recikliranim aluminijem vjerujemo da možemo doprinijeti zaštiti planeta!
 

Vidi više