Tefal Easy Grip Ceramic

Easy Grip Ceramic Serija proizvoda jednostavnih za korištenje s novim otpornim keramičkim slojem
 • Izrazito otporan keramički sloj.

Easy Grip Ceram, izdržljiva i praktična serija proizvoda zahvaljujući novom otpornom keramičkom sloju!

 • Velike drške čine proizvode iz ove serije praktičnima i jednostavnima za uporabu.
 • Zahvaljujući keramičkom sloju, ova je serija dovoljno izdržljiva da vam može potrajati duže vrijeme!
Serija Easy Grip Ceram uključuje: 
 • kalup za tart (27 cm).
 • kalup za kruh (12 x 25 cm).
 • kalup za pizzu (34 cm).
 • Kalup za pečenje (23 x 36 cm).glavne karakteristike
 • Keramički sloj: Izdržljiv i dugotrajan materijal

 • Velike drške: Za jednostavno korištenje i rukovanje proizvodom

 • Keramički sloj: materijal koji se jednostavno čisti

 • Keramički sloj za savršene rezultate

UPUTE i JAMSTVO
Česta pitanja
Uvijek koristite drveni ili plastični kuhinjski pribor. Nikada nemojte koristiti metalni pribor.
Unutrašnjost vašeg posuđa obložena je izrazito otpornim neprijanjajućim slojem. Prije prve uporabe operite posuđe u vrućoj vodi, osušite ga i ulijte pola žlice ulja za kuhanje. Pažljivo razmažite ulje čistom krpom.
Dimenzije navedene na ambalaži obično su unutarnje, ali u svim slučajevima mali dijagram pokazuje na što se dimenzije odnose. Pogledajte dijagram da biste ih protumačili.
NE. Kuhinjsko posuđe s TEFAL/T-fal neprijanjajućom oblogom ne sadrži PFOA. To redovito provjeravaju nezavisni laboratoriji koji potvrđuju odsustvo PFOA u gotovim proizvodima. Od 2003. godine provode se redovita ispitivanja u nezavisnim laboratorijima u mnogim zemljama (Aromalyse i Ianesco u Francuskoj, TüvSud u Hong Kongu i SGS u Kini). Ta ispitivanja sustavno dokazuju odsustvo PFOA u proizvodima s Tefal/T-fal neprijanjajućom oblogom.
Vrlo se rijetko događa da se istroši kod normalne uporabe i održavanja. Pravilna uporaba i briga osigurat će da posuđe duže zadrži dobar učinak. U većini slučajeva do trošenja neprijanjajućeg sloja dolazi uslijed pregrijavanja, grebanja i/ili abrazivnog čišćenja.
U okviru svoje usmjerenosti na kvalitetu, Tefal/T-fal objavio je informacije o Eko dizajnu pod nazivom „Zdravlje i okoliš” o Tefal/T-fal proizvodima s neprijanjajućim slojem. Ta usmjerenost na kvalitetu jamči za odsustvo PFOA, olova i kadmija u Tefal/T-fal neprijanjajućim oblogama, kao i neškodljivost proizvoda s neprijanjajućim slojem, kako za korisnika, tako i za okoliš. Navedene informacije o Eko dizajnu temelje se na redovnim analizama provedenim u nezavisnim laboratorijima u mnogim zemljama (INERIS u Francuskoj, ASAHI GLASS FLUORPOLYMERS u Ujedinjenoj Kraljevini, FABES Labs u Njemačkoj, MB Labs u Kanadi i SGS u Kini). Taj angažman naveden je na Tefalovoj/T-falovoj internetskoj stranici, kao i na ambalaži kuhinjskog pribora s Tefal/T-fal neprijanjajućim slojem.
Trenutačno vlada prilično velika konfuzija oko svojstava neprijanjajućih slojeva, koji se ponekad miješaju sa PFOA-om. Međutim, Tefalov/T-falov neprijanjajući sloj izrađen je od PTFE-a, što je kratica stručnog naziva za politetrafluoretilen, tvar čiju su neškodljivost potvrdile agencije za javno zdravlje u Europi i SAD-u. PFOA i PTFE su dva sasvim različita elementa. Ukratko, kuhinjsko posuđe s Tefalovim/T-falovim neprijanjajućim slojem sadrži PTFE, a ne PFOA. Osim toga, prije više od dvadeset godina Tefal/T-fal se obavzao da neće koristiti olovo ili kadmij prilikom izrade kuhinjskog posuđa, što je jamstvo za neškodljivost svih Tefalovih proizvoda.
PFOA je standardizirana engleska kratica za perfluorooktansku kiselinu. Na svakom završnom proizvodu, istaknuto je da Tefal/T-fal jamči za nepostojanje PFOA, olova i kadmija u svojim proizvodima i da je Tefalova/T-fal neprijanjajuća obloga potpuno neškodljiva za okoliš i potrošače.
Neprijanjajuća obloga i emajl Tefalovog/T-falovog kuhinjskog posuđa ne sadrže kadmij ni olovo. Posuđe Tefal/T-fal već više od 20 godina dizajnira i proizvodi bez olova i kadmija. Informacije o Eko dizajnu nalaze se na ambalaži svih proizvoda koji imaju Tefalov/T-falov neprijanjajući sloj.
Tefalov/T-falov neprijanjajući sloj je tehnička obloga napravljena od polimera koji su poznati pod nazivom politetrafluortilen, odnosno PTFE. Upravo PTFE omogućuje neprijanjajuća svojstva posuđa. Zdravstvene organizacije u Europi i Sjedinjenim Američkim (ANSES, EFSA, FDA) Državama dokazale su da je PTFE inertna supstanca koja ne ulazi u kemijske reakcije s hranom, vodom i proizvodima za čišćenje u kućanstvu. Potpuno je neškodljiv čak i ako se proguta. Iste organizacije za javno zdravlje potvrdile su neškodljivost PTFE obloge za primjenu u kuhinjskom posuđu. Zapravo, PTFE je toliko siguran da se često upotrebljava u medicini na elektrostimulatorima srca i cjevčicama koje zamjenjuju arterije. Koristi se za operacije na pacijentima koji boluju od ozbiljnih bubrežnih oboljenja. Isto tako, zglobni dijelovi nekih proteza također su djelomično presvučeni PTFE oblogom.
Vaš uređaj sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Ostavite je u lokalnom centru za skupljanje otpada građanstva.
Molimo posjetite odjeljak za „Nastavke” mrežne stranice kako biste jednostavno pronašli ono što vam treba za Vaš proizvod.
Detaljnije informacije pronađite u odjeljku Jamstva ove internetske stranice.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.
Neprijanjajuća obloga posuđa otporna je na sve kemijske proizvode i sadrži formulaciju koja omogućava da se ne lomi i ne odvaja od površine ako se koristi u normalnim uvjetima. Ako se posuđe ne koristi na ispravan način i ako netko slučajno proguta čestice obloge, to ne predstavlja opasnost. Te čestice nisu toksične i gotovo su u potpunosti inertne. Proći će kroz tijelo i neće se u njemu apsorbirati.
Zagrijavanjem bilo kakvog kuhinjskog posuđa na previsokim temperaturama doći će do pojave dima. Međutim, dim koji se oslobađa iz posuđa s neprijanjajućim slojem ne predstavlja opasnost za ljude i životinje, osim za ptice. Ptice imaju posebno osjetljivi respiratorni sustav i zbog toga su općenito osjetljive na dim. Zato je dovoljno da se pridržavate uobičajenih kuharskih postupaka i da nikada ne pregrijavate kuhinjsko posuđe.