Upute za uporabu i često postavljana pitanja IXEO POWER QT2020E0

Snažan i pametan: revolucija u njezi rublja
The Tefal IXEO Power All-in-One uređaj za okomito glačanje kombinira tehnologiju visokog pritiska s ultimativnom snagom pare, s ugrađenom daskom s 3 položaja za iznimne rezultate koji pomažu da vaša odjeća izgleda besprijekorno u tren oka. S ergonomičnim dizajnom i ultra laganom glavom za glačanje, dovedite iskustvo glačanja na novi nivo. Spreman za rad za 70 sekunidi, IXEO POWER omogućava glačanje vaših odjevnih predmeta dva puta brže i savršeno je rješenje za savršeno izglačan izgled svaki dan.

Kataloški broj : QT2020E0

UPUTE i JAMSTVO
Česta pitanja
Da biste koristili pametnu ploču, položite ruke na jednu i drugu stranu ploče, podignite je okomito i nagnite prema vlastitim željama:

Radi maksimalne praktičnosti pri uporabi spremnik uređaja IXEO je uklonjiv.
Jedna litra zapremine omogućuje vam kraću ili dužu uporabu.

Svojim jednostavnim dizajnom IXEO se lako može uklopiti u vaš dom.
Kako je opremljen kotačićima ispod postolja možete ga lako pomicati.
Međutim, ako želite pospremiti proizvod, moguće ga je spustiti na visinu od 105 cm.
Tako kompaktnog lako ga se može pospremiti u garderobu ili ormar.

Da biste lakše sastavili svoj IXEO, jednostavno pratite upute u ovom videozapisu:

Neprestano pritišćite tipku "Steam" dok se ne pojavi željeni način rada.
• Normalan način rada: zeleno svjetlo je isključeno.
• Maksimalan način rada: zeleno svjetlo treperi.
• Minimalan način rada: zeleno svjetlo je uključeno.


Veća količina pare:
Triput kratko i zaredom pritisnite tipku za ispuštanje pare i ispustit će se dodatna količina pare za odjeću koja zahtijeva dodatno tretiranje radi uklanjanja nabora.
Voda iz slavine:
Uređaj je predviđen za rad s vodom iz slavine. Ako je voda jako tvrda (tvrdoća veća od 30°f ili 17°dH ili 21°e), pomiješajte 50% vode iz slavine i 50% destilirane vode (dostupna u trgovinama).
U nekim područjima uz more, sadržaj soli u vodi može biti vrlo visok. U tom slučaju, upotrebljavajte samo destiliranu vodu.

Sredstvo za omekšavanje vode:
Postoji nekoliko vrsta sredstava za omekšavanje vode i voda kod većine njih može se upotrebljavati za parnu postaju. Međutim, određena sredstva za omekšavanje, posebno ona koja sadrže kemikalije poput soli, mogu izazvati pojavu bijelih ili smeđih mrlja. To se posebno odnosi na vrčeve za filtraciju.
Ako se susretnete s ovakvim problemom, preporučujemo uporabu netretirane vode iz slavine ili vode iz boce.

Ne zaboravite:
Nikada ne upotrebljavajte kišnicu, čistu demineraliziranu vodu ili čistu destiliranu vodu iz trgovina kao ni vodu s aditivima (poput sredstva za štirkanje, parfema ili vodu iz kućanskih uređaja). Takvi aditivi mogu utjecati na svojstva parne postaje te na visokim temperaturama stvoriti naslage u komori parne postaje, što će vjerojatno uzrokovati prljanje vašeg rublja i prijevremeno starenje uređaja.
Uklanjanje smijete vršiti tek nakon što je uređaj bio isključen dulje od dva sata.
Ako uređaj nije ispravno ohlađen, uklanjanje čepa kolektora kamenca moglo bi biti opasno. Visokotlačni spremnik pomaže u proizvodnji snažne i stalne razine pare, a od presudne je važnosti ukloniti čep kolektora kamenca tek nakon što je uređaj bio isključen dulje od dva sata. To omogućava da se pritisak iz spremnika spusti na sigurnu razinu za ispuštanje kamenca / kalcifikacije.

Kako biste uklonili kamenac s uređaja, molimo slijedite upute u nastavku:
Vaš uređaj nije uključen u struju ili nije uključen ==> Provjerite je li vaš uređaj ispravno uključen u električnu utičnicu i je li sklopka u položaju „I”.
Razina vode u spremniku je preniska ==> Isključite uređaj iz struje i napunite spremnik.
Pumpa nije pripremljena ==> Pritisnite i držite tipku za paru nekoliko sekundi kako biste pripremili pumpu.
Odvojivi spremnik nije ispravno montiran ==> Provjerite ispravan položaj spremnika na uređaju.
Uređaj je u pripravnom načinu rada ==> Pritisnite tipku za uključivanje/isključivanje i pričekajte da prestane bljeskati.
Vaš uređaj nije uključen u struju ili nije uključen ==> Provjerite je li vaš uređaj ispravno uključen u električnu utičnicu i je li sklopka na "I".
Uređaj je u pripravnom načinu rada ==> Pritisnite tipku za uključivanje/isključivanje i pričekajte da prestane bljeskati.
Spremnik vode nije ispravno montiran ili njegov ventil za zaključavanje nije pravilno zatvoren ==> Provjerite je li ventil zatvoren i je li spremnik ispravno montiran na uređaju.
Na vašem se uređaju pojavio kamenac, pogledajte odjeljak „Odstranjivanje kamenca" u uputama.
U vodu ste dodali kemijska sredstva za uklanjanje kamenca ili aditive.
Nikada ne dodavajte takve proizvode u spremnik za vodu. Oni sadrže organski otpad ili minerale koji se pod utjecajem topline kondenziraju, a to uzrokuje curenje vode, nečistoća ili prijevremeno starenje uređaja.
U vodu ste dodali kemijska sredstva za uklanjanje kamenca ili aditive.
Nikada ne dodavajte takve proizvode u spremnik za vodu. Oni sadrže organski otpad ili minerale koji se pod utjecajem topline kondenziraju, a to uzrokuje curenje vode, nečistoća ili prijevremeno starenje uređaja.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje uređaja navedenih u korisničkom priručniku, provjerite ispravnost rada utičnice tako što ćete priključiti neki drugi uređaj. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati uređaj samostalno, već ga odnesite u ovlašteni servis.
Nemojte upotrebljavati aparat. Da biste izbjegli opasnost, odnesite ga na popravak u ovlašteni servisni centar.
Nakon ispiranja komore, da biste prekinuli treperenje trebate pritisnuti i zadržati tipku za ponovno pokretanje oko 3 sekunde.
Pritisnuli ste kratko triput zaredom tipku za ispuštanje pare čime ste aktivirali "Boost" način rada. Para se zbog toga automatski ispušta u trajanju od nekoliko sekundi.
Vaš uređaj sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Ostavite je u lokalnom centru za skupljanje otpada građanstva.
Molimo posjetite odjeljak za „Nastavke” mrežne stranice kako biste jednostavno pronašli ono što vam treba za Vaš proizvod.
Detaljnije informacije pronađite u odjeljku Jamstva ove internetske stranice.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.