Francuska juha od luka

Francuska juha od luka

Juhe

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 4 glavice luka (sitno nasjeckane )
  • 40 g maslaca ili margarina
  • 50 g ribanog sira
  • 1,5 litre vode
  • Sol i papar
  • 4 kriške kruha
  • Jestivo ulje za prženje
  • 30 ml (2 žlice) kukuruznog brašna

Priprema

Nježno popržite sitno narezani luk na tavi s masti dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Uklonite s topline i pustite da se malo ohladi.

Ulijte 1,5 l hladne vode. Dodajte sol i papar. Koristite razinu tlaka 2. Poklopite poklopac kako biste dostigli puni tlak. Kuhajte 5 minuta.

Uklonite lonac s topline i ostavite ga da se ohladi na sobnu temperaturu bez pomicanja kotačića za odabir tlaka. Kada indikator tlaka padne, otvorite poklopac. Zagustite s 2 žlice (30 ml) kukuruznog brašna pomiješanog s malo vode.

Umiješajte u juhu i prokuhajte, stalno miješajući. Ispecite nekoliko kriški kruha dok ne dobiju a zlatnu smeđu boju u tavi za prženje. Narežite kriške na četiri dijela. Postavite ih na dno zagrijane posude za juhu i prelijte juhu preko njih.

Posipajte naribanim sirom i poslužite.

Tefalovi proizvodi neophodni za pripremu recepta