Juha od leće i začinskog bilja

Juha od leće i začinskog bilja

Predjelo

  • 6

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 300 g kuhane leće
  • 300 g mrkve, oguljene i narezane na kockice
  • 1 luk, oguljen i sitno nasjeckan
  • 120 g dimljene ili nedimljene slanine narezane na kockice
  • 300 g krumpira, opranog, oguljenog i narezanog na kockice
  • 900 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 1 mala žlica vrtne krasuljice, oprane i nasjeckane
  • 1 velika žlica estragona, opranog i nasjeckanog
  • 3 male žlice tradicionalnog senfa

Priprema

Pripremite sastojke.

Mrkvu ogulite i narežite na kockice.

Ogulite i sitno nasjeckajte luk.

Krumpir ogulite i izrežite na kockice.

Stavite sve sastojke osim začinskog bilja (vrtna krasuljica i estragon) i senfa u posudu za kuhanje. Nemojte dodati sol.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte senf i začinsko bilje. Promiješajte i poslužite.