Juha od luka

Juha od luka

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 200 g luka, sitno nasjeckanog
  • 20 g maslaca
  • 20 g brašna
  • 40 cl vode
  • 10 cl bijelog vina
  • 1 mala žlica šećera
  • Sol, papar
  • 40 g ribanog sira
  • Krutoni od kruha

Priprema

Pripremite sastojke.

Sitno nasjeckajte luk.

Stavite maslac u posudu za kuhanje.

Dodajte luk, a zatim šećer. Miješajte nekoliko minuta. Nemojte predugo pržiti. Dodajte brašno. Sjedinite miješanjem.

Dodajte vodu i vino. Začinite.

Kuhanje pod pritiskom.

Poslužite s ribanim sirom i krutonima od kruha.