Mesne okruglice u umaku od estragona

Mesne okruglice u umaku od estragona

Glavno jelo

  • 6

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 900 g junećih okruglica, smrznutih
  • 3 velike žlice ulja
  • 3 velike žlice estragona, opranog i nasjeckanog
  • 20 cl goveđeg temeljca
  • 1 slatki luk cévenne, tanko narezan
  • 3 komadića maslaca
  • 3 male žlice brašna
  • 15 cl vrhnja za kuhanje (do 20% mliječne masti)
  • 6 kriški limuna, neprskanog
  • Sol, papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite mesne okruglice dok ne posmeđe. Uklonite. Rastopite maslac. Dodajte luk. Pržite na laganoj vatri nekoliko minuta. Dodajte brašno i dobro pomiješajte.

Dodajte temeljac i vrhnje. Sjedinite miješanjem. Lagano začinite. Vratite mesne okruglice u posudu za kuhanje s limunom. Zatvorite.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte estragon. Poslužite.