Pileći paprikaš

Pileći paprikaš

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Skupo

    Trošak

  • Srednje teško

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 1,2 kg piletine narezane na komade
  • 2 žuta luka narezana na ploške
  • 3 oguljena i zgnječena češnja češnjaka
  • ½ l telećeg temeljca
  • 250 ml tekućeg vrhnja
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 2 žlice paprike u prahu
  • 2 žlice narezanog peršina
  • Dijon senf
  • Sol i papar

Priprema

Postavite termostat na 130 °C u načinu Pirjanje. Zagrijte ulje i pirjajte luk tako da ne posmeđi.

Dodajte piletinu začinjenu solju i paprom, češnjevima češnjaka i paprikom. Pirjajte 2 do 3 minute. Postavite termostat na 100 °C u načinu Kuhanje na laganoj toplini.

Dodajte teleći temeljac i tekuće vrhnje i ostavite da se kuha na laganoj toplini 20 minuta. Pri kraju kuhanja, dodajte narezani peršin i senf. Poslužite toplo.

Tefalovi proizvodi neophodni za pripremu recepta