Pirjana riba s rajčicama i limetom

Pirjana riba s rajčicama i limetom

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Skupo

    Trošak

  • Srednje teško

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 4 orade očišćene od ljuski, utrobe i narezane na polovice
  • 6 zgnječenih svježih rajčica
  • 2 sitno nasjeckane glavice luka
  • 2 žlice baharat mješavine začina
  • 3 narezana češnja češnjaka
  • 2 žlice narezanog korijandra
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 limete
  • ½ l vode

Priprema

Ulijte maslinovo ulje u zdjelu. Postavite termostat na 160 °C u načinu rada Prženje. Pirjajte ribu dok ne postane smeđa s obje strane i ostavite je sa strane. Pirjajte luk s preostalim uljem 5 minuta.

Dodajte češnjak, zgnječene rajčice, začine i korijandar. Postavite termostat na 100 °C u načinu Pirjanje.

Dodajte vodu. Dodajte ribu. Kuhajte sa zatvorenim poklopcem 20 minuta. Kad se riba skuha dodajte limetu. Poslužite toplo.

Tefalovi proizvodi neophodni za pripremu recepta