Broj osoba
Trošak
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme kuhanja
Da biste napravili ulje od češnjaka, limuna i kadulje, zagrijte ulje u srednje velikoj posudi za prženje s neprijanjajućim slojem na nižoj temperaturi. Dodajte češnjak i pržite oko 30 sekundi ili dok ne otpusti aromu. Uklonite s kuhala. Dodajte kadulju, koricu limuna i šafran. Promiješajte kako biste sjedinili sastojke i ostavite sa strane.
Ulijte temeljac i vino u duboku posudu i kuhajte dok ne zakuha na srednjoj temperaturi. Smanjite temperaturu i kuhajte dalje na slaboj temperaturi. Zagrijte ulje i maslac u dubokoj posudi s debelim dnom na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i pržite miješajući 2 minute ili dok luk ne omekša. Dodajte smeđe i male bijele šampinjone i pržite miješajući 3 minute ili dok gljive ne omekšaju. Dodajte rižu i pržite miješajući 2 minute ili dok zrna ne postanu staklasta. Dodajte jednu grabilicu (približno 125 ml/ 1/2 šalice) mješavine temeljca u mješavinu riže i miješajte drvenom kuhačom sve dok se tekućina u potpunosti ne upije. Nastavite dodavati po jednu grabilicu mješavine temeljca, neprekidno miješajući i čekajući da se tekućina upije prije dodavanja nove količine. Kuhajte dok riža ne omekša, a rižoto postane kremast (oko 25 minuta). Dodajte enoki gljive i kuhajte miješajući 3 minute ili dok gljive ne omekšaju. Uklonite s kuhala. Umiješajte parmezan i peršin. Probajte i posolite. Žlicom rasporedite rižoto u posude za posluživanje. Prelijte mješavinom ulja i posipajte dodatnim parmezanom prije posluživanja.