Svinjska rebra u slatko-kiselom umaku

Svinjska rebra u slatko-kiselom umaku

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 400 g svinjskih rebara narezanih na pravokutnike i uvaljanih u brašno
  • 2 velike žlice rižinog octa
  • 2 velike žlice umaka od soje
  • 2 velike žlice ulja kikirikija
  • 1 tanko narezani proljetni luk
  • 1/2 nasjeckane zelene paprike
  • Papar
  • 1 velika žlica šećera
  • 1 mala žlica svježe naribanog đumbira
  • 100 ml soka od naranče

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite rebra sa svih strana dok ne posmeđe. Dodajte luk i papriku.

Dodajte umak od soje, rižin ocat, šećer, sok od naranče i đumbir. Dodajte papar.

Kuhanje pod pritiskom.

Prelijte umak po rebrima, poslužite s bijelom rižom.