Tagine od bakalara i šparoga

Tagine od bakalara i šparoga

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 300 g fileta bakalara, otkoštenih i narezanih na kockice
  • 8 šparoga (15 cm od vrha), opranih i nasjeckanih
  • 1 velika žlica korijandera, sitno nasjeckanog
  • 1 mala žlica mljevenog kumina
  • Sok od 1/4 limuna
  • 1 grančica peršina
  • 200 g pasirane rajčice
  • 1/2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • 25 g luka kozjaka, nasjeckanog
  • 2 velike žlice biljnog ulja
  • 1 jaje
  • Sol, papar
  • 100 ml vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Izmiksajte sirovu ribu narezanu na kockice s uljem, peršinom, jajem, soli i paprom. Napravite 5 ribljih okruglica po osobi. Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Zagrijte ulje. Lagano pržite riblje okruglice dok ne posmeđe. Uklonite.

Dodajte 10 cl vode, luk kozjak, pasiranu rajčicu, sok od limuna i kumin. Začinite. Vratite riblje okruglice u posudu za kuhanje. Dodajte šparoge.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte korijander. Poslužite s kus-kusom ili rižom.