Torta Caprese

Torta Caprese

Desert

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 1 jaje
  • 20 g šećera u prahu
  • 20 g šećera
  • 40 g čokolade za kuhanje, 55% kakaa, rastopljena
  • 40 g rastopljenog maslaca
  • 40 g mljevenih badema
  • 30 g oljuštenih badema, tostiranih i nasjeckanih
  • Okrugli kalup za pečenje, obložen papirom za pečenje, promjera 12 cm
  • Šećer u prahu za ukrašavanje
  • 200 ml vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Sjedinite čokoladu i maslac. Tucite jaja i šećer 10 minuta. Dodajte čokoladu s maslacem i ostale sastojke.

Ulijte u kalup za pečenje. Ulijte 200 ml vode u posudu za kuhanje. Stavite košaricu za kuhanje na pari, a zatim kalup za pečenje.

Kuhanje pod pritiskom.

Izvadite iz kalupa. Ostavite da se ohladi. Pospite šećerom u prahu.