Tortellini sa špinatom

Tortellini sa špinatom

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 300 g tortellina sa špinatom i ricottom (ili drugih po želji)
  • 100 g špinata, s uklonjenim peteljkama i nasjeckanog
  • 100 g šampinjona, prerezanih na polovice ili četvrtine
  • 1/4 luka, sitno nasjeckanog
  • 10 cl vode
  • 10 cl vrhnja za kuhanje (do 20% mliječne masti)
  • 1 velika žlica ulja
  • 2 velike žlice ribanog parmezana
  • Sol, papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Dodajte luk i šampinjone. Pržite nekoliko minuta dok ne posmeđe. Dodajte špinat i kuhajte uz miješanje.

Kad se špinat skuha, dodajte tjesteninu, vodu, sol i papar. Pomiješajte.

Kuhanje pod pritiskom.

Ulijte vrhnje. Poklopite i ostavite da odstoji 1 minutu. Poslužite s parmezanom.