Vegetarijanski burger

Vegetarijanski burger

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 2 velike rajčice, oprane
  • 2 seitan odreska (110/125 g) (iz trgovine organske hrane)
  • 2 kriške sira ementalera
  • 40 g velikih slatko-kiselih krastavaca, narezanih
  • 50 g luka srebrenca, oguljenog i tanko narezanog
  • 2 male žlice kečapa (ili senfa ili umaka za burger)
  • 2 male žlice maslinovog ulja
  • Sol, papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Prerežite rajčice po pola, za korištenje umjesto peciva za burger. Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite luk u ulju dok ne omekša. Sastavite burgere: rajčica na dno, umak, luk, kiseli krastavac, odrezak, sir, rajčica na vrh.

Stavite burgere od rajčice u posudu za kuhanje. (ako ih ima 6, stavite 4 dolje, 2 gore i njihove vrhove sa strane). Dodajte 100 ml vode.

Vrijeme kuhanja: 6 minuta

Pažljivo izvadite burgere. Poslužite.