Vegetarijanski cassoulet

Vegetarijanski cassoulet

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 250 g kuhanog bijelog graha (iz uređaja Cookeo ili konzervirani)
  • 100 g seitana u velikim komadima
  • 1 vegetarijanska kobasica, prerezana na dva komada
  • 1 mrkva, oguljena i narezana po duljini, a zatim na komade
  • 100 g rajčica, nasjeckanih
  • 1/2 luka, narezanog na četvrtine i s utisnuta 2 klinčića
  • 1 mala žlica pasirane rajčice
  • 1 mješavina začinskog bilja
  • Ulje, sol, papar
  • 100 ml povrtnog temeljca

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Zagrijte ulje. Kuhajte luk i mrkvu 3 minute. Dodajte pasiranu rajčicu. Promiješajte.

Dodajte bijeli grah, mješavinu začinskog bilja, sol i papar. Promiješajte. Na vrh stavite seitan i kobasice. Ulijte temeljac.

Vrijeme kuhanja: 5 min.

Poslužite.