Vrući ili hladni gazpacho

Vrući ili hladni gazpacho

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 200 g rajčica, opranih i narezanih na četvrtine
  • 50 g luka srebrenca, oguljenog i nasjeckanog
  • 1 režanj češnjaka, oguljen i s izvađenom klicom
  • 50 g crvene paprike, oguljene, očišćene od sjemenki i narezane na kockice
  • 1 kriška bijelog kruha, s odrezanom korom
  • 1 velika žlica sherry octa
  • 6 listova svježeg bosiljka
  • 1 mala žlica šećera
  • 300 ml vode
  • Visokokvalitetno maslinovo ulje

Priprema

Pripremite sastojke.

Luk ogulite i narežite na komade.

Češnjak ogulite i izvadite klice.

Crvenu papriku ogulite i izvadite sjemenke. Zatim nasjeckajte na kockice.

Stavite sve sastojke osim bosiljka u posudu za kuhanje. Posolite i popaprite.

Kuhanje pod pritiskom: 5 minuta

Izmiksajte na sitno.

Jedite vruće ili hladno, začinjeno bosiljkom i maslinovim uljem.