Začinjena juha od rajčice

Začinjena juha od rajčice

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 300 g rajčica, oguljenih, očišćenih od koštica i narezanih na komade
  • 70 g crvene leće
  • 1 glavica proljetnog luka, bijeli dio i malo zelenog dijela tanko narezani
  • 1 mala žlica đumbira, oguljenog i nasjeckanog
  • 100 g komorača, opranog i tanko narezanog
  • 1 velika žlica alkoholnog octa
  • 1 velika žlica meda
  • 2/3 male žlice mljevenog cimeta
  • 300 ml vode
  • Sol, papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Ogulite i nasjeckajte đumbir.

Stavite sve sastojke osim zelenih dijelova luka u posudu za kuhanje. Posolite i popaprite.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte svježe nasjeckane zelene dijelove luka. Poslužite.