TEFAL Super Uno Deep Fryer FR314030

Super Uno Deep Fryer FR314030 Friteza za cijelu obitelj jednostavna za čišćenje.
Uz fritezu Tefal Super Uno, lakše nego ikad prije uživajte u hrskavoj, neodoljivoj prženoj hrani iz udobnosti vlastitog doma. Ova friteza velikog kapaciteta za do šest osoba i do 1,5 kg kapaciteta omiljenih grickalica i jela prženih do savršenstva, s uklonjivim filtrom mirisa koji vam omogućava smanjiti snažne mirise i odvojive dijelove koji su sigurni za pranje u perilici posuđa.

Kataloški broj: FR314030

Friteza jednostavna za čišćenje: Tefal Super Uno

Za sve vaše omiljene pržene delicije pripremljene do hrskave, zlatno-smeđe savršenosti, friteza Tefal Super Uno čini savršene rezultate bez napora.

Uklonjiva posuda za prženje košarica, ručka i poklopac su sigurni u perilici posuđa za maksimalnu udobnost, dok uklonjivi filtar bez mirisa osigurava manje mirisa prženja u kuhinji.

Ova visokofrekventna friteza nudi izdašne porcije za do šest osoba, kapaciteta 2,2 L ulja, za do 1,5 kg neodoljivih prženih poslastica.

Uživajte u iskustvu brzog pečenja, s pametnim sustavom koji vam omogućuje podizanje košarice iz ulja bez otvaranja poklopca, za duboko prženje bez napora.

Podesivi termostat do 190 ° C omogućuje vam s punom lakoćom savladati sve svoje omiljene grickalice i priloge: savršeno hrskav zlatno-smeđi pomfrit, pržena piletina , mozzarela štapići,kroketi,slatki krumpir i još mnogo toga.

Open in Google Translate

glavne karakteristike
 • Dijelovi sigurno za pranje u perilici posuđa

  Otkrijte prikladnije iskustvo prženja iz udobnosti vlastitog doma s odvojim dijelovima koji su sigurni u perilici i pametnim funkcijama, za ukusne rezultate bez ikakvih problema.

 • Jednostavno čišćenje

  Odvojiva posuda i poklopac čine čišćenje bez napora, s materijalima koji su sigurni za perilicu posuđa i posudom od neprianjajuće obloge koja se jednostavno čisti, kako biste zaokružili paket.

 • Obiteljki kapacitet

  Uživajte u velikodušnim porcijama za do 6 osoba, dovoljno za čak i najveće obitelji, s kapacitetom od 2,2 L ulja i do 1,5 kg sastojaka.

 • filtracija mirisa

  Dugotrajni zamjenjivi ugljični filter smanjuje neugodne mirise tijekom kuhanja, za ukusna jela s manje postojanih mirisa koji ispunjavaju vaše kućno okruženje.

 • dizajn za uredno kuhanje

  Užitak u prženju bez ikakvog nerede: sustav rukovanja uzlazno / dolje omogućuje vam da podignete košaru iz ulja bez podizanja poklopca, za kuhinju bez nereda i prskanje.

 • Pametne karakteristike

  Vrhunski jednostavan paket za prženje, s ugrađenim digitalnim tajmerom, prozorom za lako nadgledanje i promjenjivom kontrolom temperature do 190 ° C za savršene rezultate na velikom broju sastojaka.

Recepti
Značajke
Kapacitet ulja 2.2 L  
Kapacitet hrane 1.5 KG  
Obloga posude Neprianjajući sloj  
Hladno kućište    
Poklopac Kuhanje  
Automatsko otvaranje poklopca    
Prozor    
Filter Ugljik  
Filtracija ulja N/A  
Košara za položaj gore i dolje    
Indikatorska lampica    
Boja bijela  
Maksimalna količina prženih krumpirića (kg) 1.4 KG  
Odvojiva posuda    
Prekidač za uključivanje/isključivanje    
Timer    
Pranje u perilici posuđa - pojedinosti Posuda, Poklopac, Košara s ručkom  
Snaga 1800  W
Duljina priključnog voda 1,08  m
UPUTE i JAMSTVO
Česta pitanja
Namirnice u tijestu ne bi se smjele stavljati izravno u košaru. Tijesto će se omotati oko zavojnica košare i zaglaviti se.
Prvo spustite košaru u ulje. Nosite rukavice kada stavljate tijesto izravno u ulje.
U fritezi možete pripremati sve vrste namirnica: povrće, meso, ribu, morske plodove, voće. U fritezi možete pripremati deserte: uštipke, krafne, voće.
Ulje čuvajte u fritezi sa zatvorenim poklopcem, kako bi ostalo svježe i čisto. Ako dugo nećete koristiti fritezu, čuvajte ulje u drugoj posudi i očistite fritezu.
Nikada ne miješajte različita ulja, jer svako ulje dostiže temperaturu prženja u različito vrijeme; a to bi prije svega prouzrokovalo stvaranje emulzija i izlijevanje tijekom kuhanja.
Vrijeme zagrijavanja varira ovisno o postavkama termostata, modelu i veličini te iznosi između 10 i 18 minuta. Vrijeme može ovisiti i o tome imate li model s neodvojivom ili odvojivom posudom. Svjetlo indikatora temperature (ovisno o modelu) je uključeno dok se friteza zagrijava te se isključuje kada friteza postigne odgovarajuću temperaturu.
Metalne ugljene filtre treba mijenjati nakon svakih 35-50 primjena, ovisno o modelu (indikator zasićenosti pokazuje kada treba promijeniti filtar). Pjenaste filtre treba mijenjati nakon svakih 20 primjena. Ako pripremate ribu, preporučujemo uporabu posebnog filtra i zamjenu ulja nakon svake upotrebe. Filtar „Waterclean“ koji je izrađen od ugljičnih vlakana treba prati nakon svakih 80 uporaba (regenerira se nakon svakog pranja). Sustav „Pure Air“ je stalni sustav koji ne treba mijenjati.
Ulje u fritezi treba mijenjati barem nakon svakih 10 primjena. Suncokretovo ulje i ulje kikirikija moraju se mijenjati nakon svakih 5 uporaba ili ako čujete lupanje (to znači da u prostoru za prženje ima vode). Filtriranje ulja omogućit će njegovo dulje trajanje. Možda ćete morati češće mijenjati ulje ako često pržite ribu, morske plodove ili namirnice u tijestu.
Ulje treba ocijediti ili filtrirati (kroz papirne filtere ili posudu za filtriranje) nakon što se friteza ohladi i nakon svake uporabe. To će ulje održati čistim. Ulje koje koristite za ribu pohranite u drugoj posudi.
a) Ulje se nije dovoljno zagrijalo. Ako imate podesivi termostat, vodite računa da bude postavljen na odgovarajuću temperaturu za vrstu hrane koju pripremate. Ako vaš uređaj nema podesivi termostat, pazite da se indikator za temperaturu isključi, što znači da je ulje spremno za prženje.
b) U košari je previše hrane. Za bolje rezultate, pržite manje količine hrane (posebno zamrznutu hranu).
c) Niste dovoljno dugo pržili hranu. Produžite vrijeme prženja za nekoliko minuta, podignite košaru kako biste provjerili je li hrana dovoljno hrskava.
a) Fritezu ste napunili preko dozvoljene granice (uljem ili hranom za prženje). Provjerite količinu ulja. U posudi se nalazi oznaka za minimum i maksimum.
b) Moguće je i da je u ulje ušla vlažna hrana. Osušite hranu u potpunosti i uklonite preostale komadiće leda sa zamrznute hrane prije prženja.
Za najbolje rezultate preporučujemo korištenje biljnog ulja.
Nikad ne miješajte više vrsta ulja u fritezi, različita ulja imaju različita vrelišta.
Ukoliko koristite krutu mast:
• Izrežite je na kockice i otopite u dubokoj tavi (150°C) prije nego što je stavite u fritezu.
• Nikada nemojte krutu mast otapati direktno u posudi Vaše friteze.
Prije svega nikako nemojte staviti veći komad krute masti direktno u posudu friteze.
Neugodni mirisi mogu biti rezultat ustajalog/starog ulja ili ukazuju na to da morate zamijeniti filtar. Zamijenite ulje, filtar ili oboje.
Prebrišite prozor s malo limunovog soka ili prerežite krumpir na pola i prebrišite njime prozor prije kuhanja.
Ovisno o modelu:
a) Vanjska kontrola visine košare (omogućuje spuštanje hrane u vruće ulje sa zatvorenim poklopcem, kako bi se izbjeglo prskanje),
b) Vanjska strana hladna na dodir,
c) Poklopac koji se automatski otvara jednim dodirom,
d) Vaša friteza ima uređaj za ograničavanje topline u slučaju pregrijavanja (grijanja na suho) ili ponovno pokretanje pogotovo kad se radi o poluprofesionalnim modelima treba paziti da se on ne pokrene u slučaju da uređaj ne radi.
Spremnik friteze treba napuniti dok je hladan prije uporabe, i to dok je isključena iz struje.
Nakon nekoliko primjena, morat ćete prilagoditi razinu ulja. Uvijek to radite dok je uređaj isključen iz struje i ohlađen.
Nikada ne koristite fritezu bez ulja ili masti za kuhanje.
U spremniku obično postoje dvije oznake: minimum i maksimum. Pogledajte upute za uporabu.
U svakom slučaju, ulje ne smije prijeći oznaku za maksimalnu količinu niti se smije staviti manje ulja u odnosu na oznaku za minimalnu količinu.
• Čim se ulje zagrije do odgovarajuće temperature (indikator se isključuje).
• Određeni modeli imaju i termostat s više mogućih položaja, koji vam omogućava i podešavanje odgovarajuće temperature. Najniži položaj zagrijava ulje na 170 °C / 338°F, a gornji položaj na 190°C / 374°F. Niži položaj može se koristiti za pripremu osjetljivih namirnice koje ne podnose visoke temperature (gljive, neke vrste ribe). Više temperature osiguravaju odlične rezultate pri prženju krumpirića, mesa, polugotove smrznute hrane, povrća itd.
Stavite namirnice u košaru do oznake maksimalne napunjenosti koja je navedena u uputama.
Kako biste dobili još ukusniju hranu preporučujemo punjenje do polovice umjesto do oznake maksimalne napunjenosti.
Preporučujemo ograničavanje temperature kuhanja za krumpire na 170°C (338ºF).
• Pustite da se friteza ohladi.
• Izlijte ulje iz friteze u drugu posudu (preporučujemo da pritom filtrirate ili zamijenite ulje).
• Uklonite filter i poklopac friteze (pogledajte upute za određeni model). Poklopac možete očistiti vrućom vodom s dodatkom deterdženta i zatim ga osušiti. Neke poklopce možete prati u perilici posuđa (pogledajte upute za određeni model).
• Zamijenite filtar (pogledajte upute kako biste saznali koliko često mijenjati filtar određenog modela).
• Uklonjivu posudu (na određenim modelima) očistite vrućom vodom s dodatkom deterdženta i osušite. Uklonjive posude mogu se prati u perilici posuđa. Nemojte koristiti abrazivna sredstva. Nemojte zaboraviti očistiti ventil ako on ima sustav za filtriranje.
• Fiksirane posude treba iznutra prebrisati papirnatim ručnicima. Fritezu dopola napunite mlakom vodom i malom količinom tekućeg deterdženta za pranje posuđa (nikada ne uranjajte fritezu, priključni vod ili utikač u vodu) te unutrašnjost friteze očistite mekom spužvom. Pazite da se voda ne prelijeva preko ruba friteze ili dolazi u kontakt s grijačem.
• Izlijte vodu, a zatim temeljito iznutra osušite kako u prostoru za ulje ne bi bilo nimalo vode.
• Vanjski dio friteze možete prebrisati vlažnom spužvom s malo deterdženta. To se preporučuje nakon svake uporabe.
Redovito mijenjajte ulje (8–10 korištenja).
Uklonite zagorene čestice na dnu friteze (ostatak pri kuhanju) nakon svake uporabe kako bi se ulje duže održalo u boljem stanju.
Redovito mijenjajte (*u skladu s modelom) ili čistite filtar: ne učinite li to, filtar će se začepiti i voda neće moći otjecati tijekom uporabe.
Redovito čistite fritezu u skladu s mjerama opreza za korištenje u uputama.
Iskorišteno ulje ulijte u nepropusni spremnik te ga odložite (posavjetujte se s vašim lokalnim servisom za reciklažu jer se zbrinjavanje otpada i infrastruktura razlikuju od regije do regije. Sposobnost obrade reciklažnih materijala razlikuje se ovisno o lokalnom servisu za reciklažu.
Nemojte ga izliti u sudoper.
Voda i ulje ne mogu se pomiješati: ako se pomiješaju i pregriju, iznenadno isparavanje vode može dovesti do prskanja ulja.
Ako friteza proizvodi zvuk, to ukazuje na to da u njoj ima vode. Zvuk nastaje zbog vode koja isparava.
Zamijenite ulje čim čujete takve pucketajuće zvukove. Ne zamijenite li ulje, ono može početi prskati.
‒ U poluprofesionalnim modelima aktivira se sigurnosni sustav ako se friteza zagrijava bez ulja.
• Ostavite proizvod da se ohladi.
• Upotrijebite funkciju RESET na postolju.
‒ Uobičajene friteze s hladnim stijenkama nemaju funkciju RESET. Odnesite proizvod u jedan od ovlaštenih servisa za popravak.
• Poklopac nije dobro zatvoren. Provjerite je li dobro pričvršćen.
   Kod odvojivih unutarnjih poklopaca provjerite jesu li šarke dobro pričvršćene.

• Moguće je da je brtva oštećena. Obratite se ovlaštenom servisnom centru za zamjenu.
Baterija se ispraznila. Zamijenite je.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje uređaja navedenih u korisničkom priručniku, provjerite ispravnost rada utičnice tako što ćete priključiti neki drugi uređaj. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati uređaj samostalno, već ga odnesite u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti uređaj. Da biste izbjegli opasnosti,odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
• Prženi krumpirići od svježeg krumpira:
- Potopite nekuhane krumpiriće u ključalu vodu kako biste uklonili škrob i spriječili da se krumpirići međusobno zalijepe.
- Osušite ih krpom, pržite u košari oko 8 minuta, izvadite i pričekajte da temperatura friteze poraste, zatim vratite košaru s krumpirićima u fritezu i pržite još dvije do tri minute kako bi dobili zlaćanu boju.
• Kod pripreme zamrznutih krumpirića nikada nemojte sadržaj isipati izravno u košaru ili iznad posude: uklonite što više komadića leda, zatim krumpiriće osušite krpom te ih tek onda stavite u kipuće ulje.
• Da biste ravnomjerno pripremili ostalu hranu, narežite je na manje komade iste veličine.
• Dodajte sol ili začine u prženu hranu na određenoj udaljenosti od uređaja kako biste spriječili da oni upadnu unutra.
Električnim fritezama upravlja termostat čija je namjena da održi odgovarajuću temperaturu ulja kako ne bi došlo do pregrijavanja i zapaljenja. Zato su friteze sigurnije. Većina friteza također je opremljena funkcijom automatskog isključivanja ako se previše zagrije. Druge sigurnosne značajke su prozori za nadzor pomoću kojih možete vidjeti hranu, hladne stijenke koje sprečavaju da vanjske strane postanu vruće i poklopac koji se zaključava i time sprečava prskanje ulja prilikom pripreme hrane i smanjuje rizik od prosipanja u slučaju pada friteze.
Možda je previše vode u ulju.
Jako je važno u potpunosti osušiti hranu i ukloniti sav led sa zamrznute hrane prije prženja.
Ako je u ulju previše vode, voda će proključati te tako izbacivati ulje van.
Ulje od kikirikija ima nižu točku dimljenja od većine drugog biljnog ulja, pa može doći do pojave dima prilikom prženja. Također može dodati neobičnu aromu hrani koja možda nije poželjna.
Namirnice u tijestu ne bi se smjele stavljati izravno u košaru. Tijesto će se omotati oko zavojnica košare i zaglaviti se.
Voda i ulje ne mogu se pomiješati: ako se pomiješaju i pregriju, iznenadno isparavanje vode može dovesti do prskanja ulja.
Prije prženja uvijek uklonite višak vode s hrane kako biste osigurali da je količina vode u ulju svedena na minimum.
Nikad nemojte ubacivati hranu (posebno smrznutu hranu) izravno u košaru ili preko friteze, jer će se led u ulju otopiti u vodu.
Nemojte prekriti košaru za prženje poklopcem nakon uporabe jer to može uzrokovati kondenzaciju u fritezi.
Nemojte dopustiti kapanje kondenzirane vode s poklopca u fritezu.
Nikad nemojte pohranjivati ili upotrebljavati fritezu na otvorenom jer to stvara kondenzaciju.
Friteza nikad ne bi trebala raditi s razinama masnoće koje premašuju oznaku maksimalne napunjenosti jer bi to moglo uzrokovati prelijevanje.
Uklonite višak masnoće s pomoću grabilice.
Vaš uređaj sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Ostavite je u lokalnom centru za skupljanje otpada građanstva.
Molimo posjetite odjeljak za „Nastavke” mrežne stranice kako biste jednostavno pronašli ono što vam treba za Vaš proizvod.
Detaljnije informacije pronađite u odjeljku Jamstva ove internetske stranice.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.