Upute za uporabu i često postavljana pitanja Mlinac za kavu
Meljite jednim potiskom prsta!
S mlincem za kavu Tefal, sačuvajte arome svoje kave Započnite svoje rano jutro s prekrasnim aromama svježe mljevene kave. Lagana, jaka ili uravnotežena, vrlo lako možete dobiti vlastitu kavu prema svojim željama. Također možete koristiti originalni mlinac za mljevenje začina i drugih orašastih plodova.
Održavanje mlinca čistim ključno je za postizanje najboljih rezultata u pogledu okusa. Većina kave u zrnu sadrži ulje koje tijekom vremena može pojačati aromu te tako izmijeniti okus vaše kave. Ispraznite spremnik za mljevenu kavu nakon svake uporabe.
Prije čišćenja uvijek isključite mlinac za kavu iz struje. Pobrinite se da mlinac za kavu, strujni kabel i utikač ostanu suhi. Za čišćenje aparata nemojte upotrebljavati snažne deterdžente ili abrazivne žičane spužve.
Preporučujemo da zrna kave čuvate na hladnom i suhom mjestu. Najbolje ih je pohraniti u neprozirnoj, hermetički zatvorenoj posudi. Kisik i vlaga glavni su neprijatelji kave koja brzo gubi svoju kvalitetu kad se samelje: vlaga mijenja njen okus i aromu, a kava postaje ustajala i bezukusna. Kisik uzrokuje oksidaciju zrna kave i pojačava gorčinu napitka; iz tog se razloga zrna moraju samljeti netom prije pripremanja kave.
To ovisi o vrsti aparata za kavu koji upotrebljavate. Iz tog je razloga mljevena kava za espresso znatno sitnija od one za aparat za pripremu filtrirane kave.
Cijela zrna kave mogu se čuvati nekoliko mjeseci. No jednom kad se zrna kave samelju, kava brzo gubi svoju aromu. Na sobnoj temperaturi mljevena kava može se čuvati od sedam do deset dana. Za očuvanje arome mljevene kave preporučujemo vam sljedeće mjere: pohranite mljevenu kavu u neprozirnu, hermetički zatvorenu posudu te ju čuvajte u hladnjaku. Na taj se način može čuvati mjesec dana.
Ako je oštrica vašeg mlinca za kavu tvornički ugrađena, možete ga upotrebljavati za mljevenje začina, orašastih plodova i cjelovitih žitarica. Ako je vaš mlinac opremljen mlinskim kamenom, možete mljeti samo zrna kave.