Upute za uporabu i često postavljana pitanja Mlin za kafu

Meljite jednim potiskom prsta!

Kataloški broj : GT110838

UPUTE i JAMSTVO
Česta pitanja
Održavanje mlinca čistim ključno je za postizanje najboljih rezultata u pogledu okusa. Većina kave u zrnu sadrži ulje koje tijekom vremena može pojačati aromu te tako izmijeniti okus vaše kave. Ispraznite spremnik za mljevenu kavu nakon svake uporabe.
Prije čišćenja uvijek isključite mlinac za kavu iz struje. Pobrinite se da mlinac za kavu, strujni kabel i utikač ostanu suhi. Za čišćenje aparata nemojte upotrebljavati snažne deterdžente ili abrazivne žičane spužve.
Provjerite je li aparat uključen u napajanje te je li poklopac dobro postavljen.
Ako se i dalje ne uključuje, obratite se ovlaštenom servisnom centru.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje uređaja navedenih u korisničkom priručniku, provjerite ispravnost rada utičnice tako što ćete priključiti neki drugi uređaj. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati uređaj samostalno, već ga odnesite u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti uređaj. Da biste izbjegli opasnosti,odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Preporučujemo da zrna kave čuvate na hladnom i suhom mjestu. Najbolje ih je pohraniti u neprozirnoj, hermetički zatvorenoj posudi. Kisik i vlaga glavni su neprijatelji kave koja brzo gubi svoju kvalitetu kad se samelje: vlaga mijenja njen okus i aromu, a kava postaje ustajala i bezukusna. Kisik uzrokuje oksidaciju zrna kave i pojačava gorčinu napitka; iz tog se razloga zrna moraju samljeti netom prije pripremanja kave.
To ovisi o vrsti aparata za kavu koji upotrebljavate. Iz tog je razloga mljevena kava za espresso znatno sitnija od one za aparat za pripremu filtrirane kave.
Mljevenjem kave netom prije pripreme čuva se njen okus i aroma.
Cijela zrna kave mogu se čuvati nekoliko mjeseci. No jednom kad se zrna kave samelju, kava brzo gubi svoju aromu. Na sobnoj temperaturi mljevena kava može se čuvati od sedam do deset dana. Za očuvanje arome mljevene kave preporučujemo vam sljedeće mjere: pohranite mljevenu kavu u neprozirnu, hermetički zatvorenu posudu te ju čuvajte u hladnjaku. Na taj se način može čuvati mjesec dana.
Ako je oštrica vašeg mlinca za kavu tvornički ugrađena, možete ga upotrebljavati za mljevenje začina, orašastih plodova i cjelovitih žitarica. Ako je vaš mlinac opremljen mlinskim kamenom, možete mljeti samo zrna kave.
Vaš uređaj sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Ostavite je u lokalnom centru za skupljanje otpada građanstva.
Molimo posjetite odjeljak za „Nastavke” mrežne stranice kako biste jednostavno pronašli ono što vam treba za Vaš proizvod.
Detaljnije informacije pronađite u odjeljku Jamstva ove internetske stranice.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.