TEFAL OPTIGRILL + GC712

OPTIGRILL + GC712 Savršebo pečenje od slabo do jače pečenog

Savršeni rezultati pečenja od slabije do jače pečenog
S OptiGrill +, našom vrhunskom inovacijom, pametna tehnologija omogućuje savršeno kuhanje. Zahvaljujući tehnologiji "automatskog kuhanja pomoću senzora", vrijeme i temperatura automatski se prilagođavaju debljini i težini namirnica postavljenih na roštilj, na temelju 6 programa kuhanja (Burger, perad, sendvič, kobasica, crveno meso, riba) i načina rada za zamrznutu hranu. Istovremeno, indikatorska svjetla omogućuvaju izravan nadzor: ljubičasta za predgrijavanje, plava a zatim zelena za početak kuhanja, žuta za slabije pečeno, narančasta za srednje i crvena za jače pečeno. Savršeno prilagodljiv različitim ukusima, jednostavno podignite poklopac da biste uzeli meso kada je spremno i ostavite ostatak koji želite da se nastavi pećii! Dodatni ručni način rada s 4 podesive razine temperature omogućuje vam pripremu različitih namirnica i savršeno je prilagođeno čak i voću i povrću, pripremajući ih upravo onako kako želite. Otkrijte OptiGrill Black Edition s elegantnim dizajnom koji će se savršeno uklopiti u vašu kuhinju.

Kataloški broj: GC712834

glavne karakteristike
 • 6 automatskih programa i indiktor razine pečenja za savršene rezultate pečenja od slabije do jače pečenog

  Ručni način rada s 4 podesive temperature za pripremu različitih vrsta hrane.

 • 6 programa kuhanja.

  Za različite vrste hrane: Burger, Perad, Sendvič, Kobasice, Crno meso, Riba.

   

 • Indikator razine kuhanja

  Pratite napredak kuhanja za savršene rezultate pečenja od slabije do jače pečenog: označava napredak kuhanja i šalje zvučne signale u svakoj fazi kako bi znali kada je vaš obrok pripremljen na način koji vam se sviđa!

 • Automatiski senzor kuhanja

  Automatsko mjerenje debljine: automatski se podešava na odgovarajuću temperaturu ovisno o veličini i debljini hrane 

 • Sigurno za perilicu posuđa

  Neprianjajuće ploče od lijevanog aluminija i plitica za sokove sigurni za pranje u perilici posuđa.

 • Plitica za sokove velikog kapaciteta

  Velika plitica za sokove s nagibom pod kutem od 7° za lako istjecanje sokova.

 • Visoka učinkovitost: ploče od lijevanog aluminija

  Visoko učinkovite ploče od lijevenog aluminija s neprianjajućom oblogom za jednostavno čišćenje.

Recepti
UPUTE i JAMSTVO
Česta pitanja
Ne. Kad je prvi set pečenja gotov, u potpunosti otvorite gril i uklonite hranu. Zatvorite gril i pritisnite OK. Nije nužno prethodno isključiti gril. Kad lampice opet zasvijetle, odaberite način rada koji želite. Faza prethodnog zagrijavanja trebala bi biti puno kraća jer će ploče već biti vruće. Kad Optigrill ispusti zvučni signal da je spreman, ponovno otvorite gril i stavite drugi set hrane na ploče te nastavite na uobičajen način.
Postoje 4 razine temperature, koje prikazuje indikatorska lampica u boji:
Zeleno: 110°C (230°F do 257°F)
Žuto: 190°C (356°F do 383°F)
Narančasto: 225°C (428°F do 455°F)
Crveno: 270°C (518°F do 545°F)
Ne, jer senzori za pečenje nisu aktivni pri načinu rada ručno.
Prije čišćenja roštilja pričekajte približno 45 minuta dok se uređaj ne ohladi. Za uklanjanje tvrdokornih ostataka hrane na pločama roštilja ili na bočnim stranama preporučujemo uporabu drvene ili plastične lopatice. Za čišćenje roštilja i komponenti roštilja upotrijebite krpu natopljenu toplom vodom. Ne uranjajte roštilj u vodu. Nemojte upotrebljavati abrazivne proizvode za čišćenje ili proizvode koji sadržavaju alkohol ili gorivo jer oni mogu oštetiti uređaj.
Uređaj nije u potpunosti otvoren pri stavljanju hrane na ploče grila prije pečenja.
Rješenja: Kako bi uređaj mogao detektirati početak ciklusa pečenja, on se mora u potpunosti otvoriti prije svakog ciklusa pečenja. Ako se to ne napravi, ciklus pečenja se neće pokrenuti. Potpuno otvorite gril pa ga zatvorite i pritisnite OK.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje uređaja navedenih u korisničkom priručniku, provjerite ispravnost rada utičnice tako što ćete priključiti neki drugi uređaj. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati uređaj samostalno, već ga odnesite u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti uređaj. Da biste izbjegli opasnosti,odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Uređaj je detektirao problem i možda je nužan popravak.
Ako uređaj ostavite otvoren između 2 ciklusa pečenja, pokrenut će se sigurnosni način rada i morat ćete ga ponovno pokrenuti.
Za najbolje rezultate pečenja, nemojte otvarati uređaj na razdoblje dulje od 1 minute tijekom ciklusa pečenja. PONOVNO POKRENITE uređaj tako da ga isključite iz struje tijekom 2-3 minute i ponovno započnite cijeli ciklus pečenja.
Ako je debljina hrane manje od 4 mm, hrana je pretanka (na primjer kriške slanine), moguće je da ju uređaj ne detektira.
To ne predstavlja problem, jednostavno pritisnite tipku OK kako biste potvrdili početak kuhanja.
Započeli ste pečenje, a prethodno zagrijavanje još nije završilo.
Kako bi se to ispravilo: isključite uređaj, uklonite hranu, ponovno pokrenite uređaj, a zatim ponovno idite na odabir programa i pričekajte da prethodno zagrijavanje završi prije početka pečenja hrane.
Ako problem nije uklonjen bez obzira na to što ste slijedili prethodno navedenu uputu: možda je nužan popravak uređaja.
• Ploče grila nisu dobro postavljene na kuke za ploče te stoga senzori ne mogu ispravno detektirati hranu.
Kako biste uklonili ovaj problem, isključite uređaj i pustite da se ohladi. Zatim ispravno postavite ploče.
• Započeli ste pečenje između ploča bez prethodnog zagrijavanja.
Kako bi se ovo ispravilo: isključite uređaj, uklonite hranu, zatvorite uređaj. Ponovno uključite uređaj, odaberite i potvrdite program te pričekajte da prethodno zagrijavanje završi.
• Ako problem nije uklonjen bez obzira na to što ste slijedili prethodno navedenu uputu: možda je nužan popravak uređaja.
To se može dogoditi zbog nepropisnog čišćenja ploča za pečenje.
Preporučujemo da ploče za pečenje operete prije stavljanja u perilicu posuđa, kako biste uklonili sve ostatke hrane, na sljedeći način:
- namačite ploče u vrućoj vodi i deterdžentu za odmašćivanje oko 30 minuta,
- izribajte obje strane ploče spužvom ili četkom za posuđe, u vrućoj vodi i deterdžentu za odmašćivanje,
- isperite,
- stavite ploče u perilicu posuđa.
Vaš uređaj sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Ostavite je u lokalnom centru za skupljanje otpada građanstva.
Molimo posjetite odjeljak za „Nastavke” mrežne stranice kako biste jednostavno pronašli ono što vam treba za Vaš proizvod.
Detaljnije informacije pronađite u odjeljku Jamstva ove internetske stranice.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.