Broj osoba
Trošak
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme kuhanja
Kuhajte krumpire u mikrovalnoj pećnici 6 minuta ili dok ne postanu mekani tako da vilica prolazi kroz njih, no i dalje čvrsti; ohladite ih tako da možete s njima raditi. Prerežite svaki krumpir na pola, a zatim ih narežite na trake debele 1 cm po uzdužnoj strani krumpira. Pomiješajte krumpire s uljem i polovicom začina za odrezak. Pomiješajte ketchup s Worcestershire umakom i ljutim umakom dok se ne sjedine; zatim ih ostavite sa strane.
Za to vrijeme osušite odreske suhim papirnatim ručnikom. Posipajte ostatak začina za odreske na obje strane svakog odreska.
Odaberite program „Crveno meso” i pritisnite „OK”. Lagano namastite posude za kuhanje s pomoću spreja za kuhanje. Kad ljubičasto svjetlo indikatora prestane treperiti, stavite odreske na grill i poklopite.
Pecite dok svjetlo indikatora ne promijeni svoju boju u željeni stupanj pečenosti mesa; žuto za slabo pečeno, narančasto za srednje pečeno ili crveno za jako pečeno. Prebacite odreske na tanjur i prekrijte ih folijom. Ostavite da odstoje 5 minuta.
Za to vrijeme odaberite program „ručnog načina” i pritisnite „OK”. Lagano namastite posude za kuhanje s pomoću spreja za kuhanje. Kad ljubičasto svjetlo indikatora prestane treperiti, stavite krumpire na grill i poklopite.
Pecite krumpire u nekoliko navrata 5 minuta ili dok ne postanu mekani i dobro zapečeni. Poslužite odreske s krumpirima i mješavinom ketchupa kao prilogom.
Savjeti: Možete promijeniti okus recepta tako da začine za odrezak Montreal zamijenite kajenskim začinima, začinima Tex-Mex ili mješavinom raznih vrsta papra. Poslužite odrezak i krumpire s cvjetovima brokule i cvjetače kuhanima na pari.