Pileći batak sa zabatkom marinirani u mlaćenici i ružmarinu

Pileći batak sa zabatkom marinirani u mlaćenici i ružmarinu

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Umjereno skupo

    Trošak

  • Lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

  • 4S00

    Vrijeme mirovanja

Sastojci

  • 1 šalica (250 ml) mlaćenice
  • 1/4 šalice (50 ml) Dijon senfa
  • 2 žlice (30 ml) sitno nasjeckanog svježeg ružmarina
  • 4 usitnjena češnja češnjaka
  • 8 pilećih bataka sa zabatacima s kostima, očišćenih od kože
  • 3/4 žličice (4 ml) soli i papra

Priprema

Pomiješajte mlaćenicu sa senfom, ružmarinom i češnjakom. Stavite piletinu u veliku vrećicu s patentnim zatvaračem i ulijte smjesu s mlaćenicom. Ostavite u hladnjaku da se marinira najmanje 4 sata ili do 24 sata.

Uklonite piletinu iz marinade i otresite višak; bacite preostalu marinadu. Posipajte piletinu solju i paprom sa svih strana.

Odaberite program „Perad” i pritisnite „OK”. Lagano namastite posude za kuhanje s pomoću spreja za kuhanje. Kad ljubičasto svjetlo indikatora prestane treperiti, stavite piletinu na grill i poklopite .

Pecite dok svjetlo indikatora ne promijeni svoju boju u crvenu.

Savjeti: Poslužite sa zelenom salatom i pečenim krumpirima. Ako nemate mlaćenice, umjesto nje možete u marinadi upotrijebiti običan jogurt s niskim udjelom masnoće.

Tefalovi proizvodi neophodni za pripremu recepta