TEFAL Tefal Roštilj OptiGrill+ GC712D34

Tefal Roštilj OptiGrill+ GC712D34 Savršeno pečenje od slabo pečenog  do jače pečenog

Savršeni rezultati pečenja od slabije do jače pečenog.

 • Savršeni rezultati pečenja od slabije do jače pečenog.
 • Uz kućni roštilj OptiGrill +, našu ultimativnu inovaciju, inteligentna tehnologija jamči ukusna jela.
 • S " Automatskim senzorom za kuhanje " vrijeme i temperatura se automatski podešava po debljini i broju namirnica koje se stavljaju na roštilj, na temelju 6 programa kuhanja (Burger,perad,sendvič,kobasica,crveno meso, riba ) i režim za smrznutu hranu.
 • U isto vrijeme, svjetlosni indikator omogućuje izravni nadzor : Ljubičasta za predgrijavanje , plava zatim zelena na početku kuhanja, žuta kada je hrana slabije pečena, narančasta za srednje i crvena za jače pečena.
 • Savršeno prilagodljiv za svačiji ukus, jednostavno podignite poklopac i izvadite meso kada je spremno a ostalo ostavite da se dalje peče !
 • Dodatni ručni način rada s 4 podesive razine temperature omogućuje pripremati baš sve a savršeno je prilagođen voću i povrću, da ih pripremite baš onako kako želite.

Kataloški broj: GC712D34

Automatski senzor i indikator razine pečenja za savršene rezultate pečenja.

Upoznajte kućni roštilj OptiGrill + našu ultimativnu inovaciju s ručnim načinom rada koji sadrži četiri razine temperature za beskrajne mogućnosti kuhanja.

 • Poboljšan Automatskim senzorom, roštilj OptiGrill + odmah detektira broj namirnica na površini za pečenje i procjenjuje njihove debljine, kako bi se automatsko podesila temperatura i vrijeme pečenja za savršene rezultate.
 • Svjetlosni i zvučni indikatori omogućavaju izravno praćenje procesa pečenja i daju visoku preciznost pripreme mesa upravo onako kako vam se sviđa: slabije , srednje ili jače pečen.
 • 6 programa kuhanja za savršenu pripremu jela: Burger, perad, sendvič, kobasica, crveno meso i riba, program za smrznutu hranu hrane i ručni način rada s četiri postavke temperature.
 • Dodatne značajke uključuju neprianjajuće ploče od lijevanog aluminija, površine 600 cm2 dovoljno za posluživanje 2 do 4 osobe, kao i velika za 7° nakrivljena plitica za sokove.
glavne karakteristike
 • 6 automatskih programa i indikator razine pečenja za savršene rezultate do slabo do jače pečenog

  Ručni način rada sa 4 podesive temperature za pripremu svih vrsta jela

 • 6 programa kuhanja

  Za različite vrste jela: Burger, Perad, Sendvič, Kobasice, Crveno meso, Riba.

 • Indikator razine pečenja

  Kontrolirano pečenje za savršene rezultate od slabo do jače pečenog: indnikator razine pečenja daje zvučni signal na svakoj razini pečenja kako bi točno znali kada je vaše jelo pečeno točno onako kako ste htjeli!

 • Automatski senzor pečenja

  Automatski mjeri debljinu mesa kako bi prilagodio temperaturu pečenja za veličinu i debljinu svake namirnice unutar zadanog programa

 • Sigurno za pranje u perilici posuđa

  Aluminijske ploče s neprianjajućim slojem i plitica za sokove perivi u perilici posuđa.

 • Plitica za sokove iznimno velikih dimenzija

  Velika plitica za sokove i ploče sa kutem od 7 stupnjeva za jednostavno curenje sokova

 • Visoko učinkovite: ploče od lijevanog aluminija

  Visoko učinkovite ploče od lijevanog aluminija s PTFE oblogom za lakše čišćenje

Recepti
UPUTE i JAMSTVO
Česta pitanja
Ne. Kad je prvi set pečenja gotov, u potpunosti otvorite gril i uklonite hranu. Zatvorite gril i pritisnite OK. Nije nužno prethodno isključiti gril. Kad lampice opet zasvijetle, odaberite način rada koji želite. Faza prethodnog zagrijavanja trebala bi biti puno kraća jer će ploče već biti vruće. Kad Optigrill ispusti zvučni signal da je spreman, ponovno otvorite gril i stavite drugi set hrane na ploče te nastavite na uobičajen način.
Postoje 4 razine temperature, koje prikazuje indikatorska lampica u boji:
Zeleno: 110°C (230°F do 257°F)
Žuto: 190°C (356°F do 383°F)
Narančasto: 225°C (428°F do 455°F)
Crveno: 270°C (518°F do 545°F)
Ne, jer senzori za pečenje nisu aktivni pri načinu rada ručno.
Prije čišćenja roštilja pričekajte približno 45 minuta dok se uređaj ne ohladi. Za uklanjanje tvrdokornih ostataka hrane na pločama roštilja ili na bočnim stranama preporučujemo uporabu drvene ili plastične lopatice. Za čišćenje roštilja i komponenti roštilja upotrijebite krpu natopljenu toplom vodom. Ne uranjajte roštilj u vodu. Nemojte upotrebljavati abrazivne proizvode za čišćenje ili proizvode koji sadržavaju alkohol ili gorivo jer oni mogu oštetiti uređaj.
Uređaj nije u potpunosti otvoren pri stavljanju hrane na ploče grila prije pečenja.
Rješenja: Kako bi uređaj mogao detektirati početak ciklusa pečenja, on se mora u potpunosti otvoriti prije svakog ciklusa pečenja. Ako se to ne napravi, ciklus pečenja se neće pokrenuti. Potpuno otvorite gril pa ga zatvorite i pritisnite OK.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje uređaja navedenih u korisničkom priručniku, provjerite ispravnost rada utičnice tako što ćete priključiti neki drugi uređaj. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati uređaj samostalno, već ga odnesite u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti uređaj. Da biste izbjegli opasnosti,odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Uređaj je detektirao problem i možda je nužan popravak.
Ako uređaj ostavite otvoren između 2 ciklusa pečenja, pokrenut će se sigurnosni način rada i morat ćete ga ponovno pokrenuti.
Za najbolje rezultate pečenja, nemojte otvarati uređaj na razdoblje dulje od 1 minute tijekom ciklusa pečenja. PONOVNO POKRENITE uređaj tako da ga isključite iz struje tijekom 2-3 minute i ponovno započnite cijeli ciklus pečenja.
Ako je debljina hrane manje od 4 mm, hrana je pretanka (na primjer kriške slanine), moguće je da ju uređaj ne detektira.
To ne predstavlja problem, jednostavno pritisnite tipku OK kako biste potvrdili početak kuhanja.
Započeli ste pečenje, a prethodno zagrijavanje još nije završilo.
Kako bi se to ispravilo: isključite uređaj, uklonite hranu, ponovno pokrenite uređaj, a zatim ponovno idite na odabir programa i pričekajte da prethodno zagrijavanje završi prije početka pečenja hrane.
Ako problem nije uklonjen bez obzira na to što ste slijedili prethodno navedenu uputu: možda je nužan popravak uređaja.
• Ploče grila nisu dobro postavljene na kuke za ploče te stoga senzori ne mogu ispravno detektirati hranu.
Kako biste uklonili ovaj problem, isključite uređaj i pustite da se ohladi. Zatim ispravno postavite ploče.
• Započeli ste pečenje između ploča bez prethodnog zagrijavanja.
Kako bi se ovo ispravilo: isključite uređaj, uklonite hranu, zatvorite uređaj. Ponovno uključite uređaj, odaberite i potvrdite program te pričekajte da prethodno zagrijavanje završi.
• Ako problem nije uklonjen bez obzira na to što ste slijedili prethodno navedenu uputu: možda je nužan popravak uređaja.
To se može dogoditi zbog nepropisnog čišćenja ploča za pečenje.
Preporučujemo da ploče za pečenje operete prije stavljanja u perilicu posuđa, kako biste uklonili sve ostatke hrane, na sljedeći način:
- namačite ploče u vrućoj vodi i deterdžentu za odmašćivanje oko 30 minuta,
- izribajte obje strane ploče spužvom ili četkom za posuđe, u vrućoj vodi i deterdžentu za odmašćivanje,
- isperite,
- stavite ploče u perilicu posuđa.
Vaš uređaj sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Ostavite je u lokalnom centru za skupljanje otpada građanstva.
Molimo posjetite odjeljak za „Nastavke” mrežne stranice kako biste jednostavno pronašli ono što vam treba za Vaš proizvod.
Detaljnije informacije pronađite u odjeljku Jamstva ove internetske stranice.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.