TEFAL SO CHEF

SO CHEF Otporna neprianjajuća obloga za svakodnevno kuhanje

Vrijeme kuhinje dostiglo je potpuno novu razinu! Uz Tefal Chef tavu, uživajte u kuhanju i čišćenju svakog dana zahvaljujući odličnoj otporosti. Izdržljiva neprianjajuća obloga, iznutra i izvana, kao i niz praktičnih značajki i inovativne tehnologije, kuhanje pretvaraju u užitak kakav je oduvijek trebao biti.

Otporna neprianjajuća obloga za svakodnevno kuhanje

Vrijeme kuhinje dostiglo je potpuno novu razinu!

Uz Tefal Chef tavu, uživajte u kuhanju i čišćenju svakog dana zahvaljujući odličnoj otporosti. Izdržljiva neprianjajuća obloga, iznutra i izvana, kao i niz praktičnih značajki i inovativne tehnologije, kuhanje pretvaraju u užitak kakav je oduvijek trebao biti.

glavne karakteristike
 • Non-stick coating

  With ultra-densified primary layers designed to withstand daily cooking over time, this durable coating delivers non-stick performance that lasts up to 2 times longer than Tefal's standard coatings.

 • default


   

 • Thermo-Signal™ technology

  Enhanced Thermo-Signal™ technology turns full red when the pan has reached the ideal starting temperature, ensuring delicious meals with perfect color, texture and flavor every time.

 • Advanced induction 

  Tefal's Thermo-Fusion™ base ensures fast and optimum heat distribution throughout the surface of the pan, for delicious food cooked to perfection every time.

 • Easy to clean

  Designed to meet all your daily cooking needs, discover cookware with a high-performance non-stick coating inside and out, for easy cleaning and convenient cooking.

 •  Full compatibility

  Fully compatible with all stovetops for total versatility: gas, electric, ceramic and induction.

 • Made in France

  Designed and manufactured entirely in France at the highest standards of quality, ensuring utmost craftsmanship and expertise.

 • World #1 in cookware*

  Tefal works hard to ensure perfect cooking results—just one more reason to choose Tefal! [*Source: Euromonitor International Limited, Home and Garden 2019 edition, brand retail value RSP, 2018 data]

 • Safe non-stick coating

  As part of our commitment to uncompromising standards of safety, all of our food contact non-stick coatings are free of PFOA, lead and cadmium. Tests are realized by external independent laboratories with stricter controls than those required by current food contact regulations.

 • Glass lid

  Speed up your cooking time and monitor progress with total ease thanks to the elegant glass lid.

 • Designed for easy serving

  Serving straight from the pan has never been easier, with a well-crafted design and enhanced ergonomics for everyday convenience and a spotless kitchen.

 • Energy-efficient cooking 

  Eco-benefit : Advanced Thermo-Signal® technology offers the exact starting temperature for perfect searing, ensuring no energy is wasted by letting your cookware heat up too long.

 • Save energy on the stovetop

  Eco-benefit : Make sure to use the right fit for your stovetop when cooking to ensure the entire heating area is covered by the base, for more energy-efficient cooking every day.

UPUTE i JAMSTVO
Česta pitanja
Neprijanjajući pribor posebno je dizajniran tako da se namirnice ne lijepe. Međutim, tava za prženje i tava za umake moraju se održavati na odgovarajući način. Zato postupite prema sljedećim savjetima: prije prve uporabe stavite malo ulja u tavu za prženje/tavu za umake, zatim je isperite i osušite pa s vremena na vrijeme ponovite taj postupak ako redovito perete tavu za prženje/tavu za umake u perilici posuđa. Osim toga, potrebno je izbjegavati pregrijavanje i grebanje, naročito zbog korištenja metalnog pribora (žlice, kuhače) i/ili zbog čišćenja abrazivnom spužvom.
Posuđe s plastičnim/bakelitnim ručkama ili gumbima nije predviđeno za uporabu u pećnici i nikada se ne smije stavljati u pećnicu. Tava se smije zagrijavati na visokim temperaturama samo na ploči za kuhanje. Posuđe koje sadrži ručke od nehrđajućeg čelika sa silikonskim umetcima ili ovojnicama predviđeno je za uporabu u pećnici do 210°C u trajanju od najviše 1 sata. Ručke koje su u potpunosti izrađene od nehrđajućeg čelika predviđene su za uporabu u pećnici do 260°C. Stakleni su poklopci otporni na visoke temperature do maksimalno 180°C. Pogledajte upute za uporabu koje dolaze s posuđem kako biste saznali koji dijelovi su predviđeni za uporabu u pećnici. Ako i dalje imate pitanja, slobodno nam se obratite. Posuđe nikada se ne smije upotrebljavati u mikrovalnoj pećnici.
• Operite tavu za prženje u vrućoj vodi s dodatkom tekućeg deterdženta za pranje posuđa kako biste uklonili prašinu. Osušite je i prije prve uporabe premažite malo ulja za kuhanje preko neprijanjajuće obloge. Odstranite višak ulja.
• Isperite i osušite posuđe za kuhanje nakon svake uporabe.
Za tave: između 140°C i 190°C.
Za tave za palačinke: između 165°C i 240° C .
To je optimalna temperatura za prženje i stavljanje hrane. Taj indikator doprinosi zdravom kuhanju na idealnoj temperaturi.
Trebate se pridržavati preporuka za uporabu navedenih na ambalaži ili u uputama koje dolaze uz proizvod. S nekim setovima možete upotrebljavati metalni pribor, osim noževa i miješalica. Međutim, da biste produžili vijek trajanja tava za prženje i tava za umake, strogo preporučujemo da ne upotrebljavate metal. Radije odaberite plastiku ili drvo.
Neprijanjajuća svojstva keramičke obloge su više ograničena u pogledu učinkovitosti i trajanja od klasične (PTFE) obloge. Preporučujemo kuhanje s više masnoće, kao i temeljitije pranje uz nešto više tekućeg deterdženta za pranje posuđa. Ako je hrana zapečena, preporučujemo da natopite kuhinjsko posuđe u vodi s deterdžentom, po mogućnosti s malo alkoholnog octa.
Keramička podloga dobit će s vremenom mrlje koje se neće moći ukloniti. To nikako neće utjecati na učinak posuđa za kuhanje i ne predstavlja opasnost za zdravlje.
• Možete koristiti većinu metalnog pribora, osim noževa i miješalica, ali uz oprez.
• Izbjegavajte rezanje izravno u posudi.
• Ne grebite po neprijanjajućoj oblozi. Sitne mrlje na posuđu ili ogrebotine su normalne i ne utječu na njegovu učinkovitost.
• Nakon kuhanja, ne ostavljajte praznu posudu na izvoru topline.
• Uvijek odaberite odgovarajuću veličinu električne zone za kuhanje i prilagodite plinski plamen tako da pokriva samo dno posude i ne prelazi na bočne stijenke posude.
• Nikada ne ostavljajte posude na izvoru topline bez nadzora.
• Ostavite posuđe da se ohladi prije čišćenja.
Tava je bila izložena visokim temperaturama (pregrijavanje prazne posude, kontakt vruće posude s hladnom vodom itd.).
Prije čišćenja tave, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Iskrivljena tava neće omogućiti dobre rezultate kuhanja.
Tave seNIKADA ne smiju koristiti u mikrovalnoj pećnici.
Ovisno o setu (provjerite pakiranje), možete koristiti većinu metalnog pribora, osim noževa, vilica i miješalica, ali uz oprez. Međutim, trebalo bi obratiti posebnu pozornost prilikom korištenja bilo kakvog metalnog pribora. Izbjegavajte uporabu pribora s oštrim rubovima kao i rezanje izravno na tavi. Ne probadajte namirnice i ne grebite po neprijanjajućoj površini.
Ne. Kuhanje na visokim temperaturama neće doprinijeti značajnom smanjenju vremena kuhanja i sigurno neće doprinijeti kvaliteti namirnica, pa se izričito preporučuje kuhanje na srednjim temperaturama. Drugi razlog za tu preporuku je činjenica da kuhanje na visokim temperaturama može uništiti neprijanjajući sloj.
Da biste produžili vijek trajanja premaza, trebali biste koristiti malu količinu ulja pri prženju ili grilanju. Pri kuhanju ili dinstanju nije vam potrebno ulje.
Tava s neprijanjajućim slojem:
Dovoljno je ručno pranje vodom s malo deterdženta.
Tava se mora oprati nakon svake uporabe kako bi se uklonio sloj masnoće koji se može zadržati na površini. Ako tavu samo obrišete papirnatim ubrusom ili isperete vodom, masnoća se neće ukloniti i mogla bi zagorjeti kada sljedeći put budete koristili tavu, a mogu se pojaviti i mrlje.
Za čišćenje tava s neprijanjajućim slojem ne smijete upotrebljavati sredstva za čišćenje u prahu ili žičane spužve. Obična spužva idealna je za čišćenje unutarnje i vanjske strane tave.

Keramička tava:
Preporučujemo da keramičku tavu perete ručno, vodom i blagim deterdžentom. Na taj je način ona najučinkovitija.
Ako tavu nije moguće dobro očistiti uobičajenim načinom pranja posuđa, u nju možete dodati malu količinu octa i vode te je zagrijati. Mješavina vode i octa zagrijavanjem će očistiti tavu. Nakon toga dobro isperite tavu, osušite je i istrljajte s malo suncokretova ulja, primjerice. Vaša će tava biti kao nova.
Ako se na dnu nalazi tvrdokorna prljavština, najprije u njoj ostavite vruću vodu i kvalitetan deterdžent za odmašćivanje. Zatim, ako je potrebno, tavu možete očistiti plastičnom abrazivnom spužvom i tekućim abrazivnim deterdžentom za čišćenje.

Tvrdo anodizirana tava:
Kako biste produžili životni vijek svoje tave, preporučujemo da je perete ručno neabrazivnom spužvom.
Vanjska obloga štiti vaše posuđe od štetnih posljedica pranja posuđa. Stoga je iznimno važno ne oštetiti tu oblogu, pa preporučujemo izbjegavanje upotrebe žičanih spužvi (Scotch Brite).
U slučaju pranja u perilici posuđa poželjno je upotrebljavati blage deterdžente poput tekućine ili gela.
Nadalje, ne preporučuje se prečesto pranje u perilici posuđa.
Ručno pranje bez žičanih spužvi produžava životni vijek vašeg posuđa.
Neki se dijelovi mogu perilici posuđa, a ostali dijelovi ne mogu. (Pogledajte u nastavku.) Ako se mogu prati u perilici posuđa, pri čišćenju upotrebljavajte neutralni deterdžent. Neke perilice posuđa nisu kompatibilne sa loncima/tavama za prženje pa provjerite korisnički priručnik vaše perilice posuđa prije korištenja.
Kompatibilnost s perilicom posuđa:
Dio lonca/tave za prženje: DA
Posebna ručka: DA
Poklopac za kuhanje: (osim magnetske ručke): DA
Odvojive magnetske ručke poklopca: NE (može dovesti do hrđe)
Hermetički poklopac za čuvanje: NE (može dovesti do izobličenja)
Za produljenje vijeka trajanja tave, preporučujemo ručno pranje neabrazivnom spužvom. Uporaba u perilici posuđa: poželjno je upotrebljavati blage deterdžente poput tekućine ili gela.
Ručke i poluge mogu se olabaviti s vremenom zbog neprekidnog zagrijavanja i hlađenja dijelova kojima su pričvršćeni. U tom slučaju pažljivo ih ponovo pritegnite uz pomoć odgovarajućeg odvijača, ali pazite da dijelove ne pritegnete previše.
• Možda su se na tavi nataložile naslage/ostaci hrane, vjerojatno kao rezultat toga što je neki komadić hrane zagorio u tavi. To se obično može očistiti tako da se tava napuni vodom s deterdžentom za pranje posuđa. Zatim upotrijebite pastu od natrijevog bikarbonata i vode te je nježno neabrazivnom spužvom (neljepivom spužvom za pranje posuđa) premažite po tavi. Neprijanjajući sloj treba nakon toga obnoviti tako da se malo ulja za kuhanje kuhinjskim papirnatim ubrusom premaže preko površine.
• Tava za prženje je vjerojatno pregrijana, što je prouzročilo oštećenje i promjenu boje neprijanjajućeg sloja. Ako se tave redovito pregrijavaju, to će dovesti do slabljenja neprijanjajućeg sloja. Crvena Thermo-Spot oznaka na tavama za prženje izvrstan je pokazatelj i pokazuje vam kad je tava dosegla savršenu temperaturu za pripremu hrane. Kad pokazatelj poprimi crvenu boju smanjite jačinu grijanja zone za kuhanje kako bi se održala odgovarajuća temperatura. Nemojte nastaviti zagrijavati tavu na jakom stupnju, jer će to dovesti do pregrijavanja tave i neprijanjajućeg sloja.
• Ako je oprana u perilici posuđa, nakon svake uporabe premažite neprijanjajući sloj uljem za kuhanje kako biste spriječili isušivanje i osigurali najbolja neprijanjajuća svojstva.
• Tava je korištena na previsokoj toplini ili na izvoru topline koji nije odgovarajući za tavu, što je dovelo do iskrivljenja i izobličenja tave.
• Osim toga, nikada nemojte stavljati hladnu vodu u vruću tavu ili potapati vruću posudu za kuhanje u hladnu vodu. Iznenadne promjene temperature mogu prouzročiti iskrivljenje materijala, što će dovesti do neravnomjerne površine dna posude za kuhanje.
Pripazite kad stavljate tave na plinske ploče jer podložne nožice mogu biti različite pa posebno za male tave može biti potrebna tronožna podloga koju većina proizvođača plinskih ploča za kuhanje isporučuju s pločom za kuhanje, ili se može zasebno kupiti.
Prekomjerna sila na vanjskom dijelu aluminijskih lonaca ili tava za prženje koja je rezultat ispadanja ili udarca može dovesti do izobličenja lonaca/tava. (Lonac/tava za prženje neće se deformirati zbog topline od kuhanja)
NE. Kuhinjsko posuđe s TEFAL/T-fal neprijanjajućom oblogom ne sadrži PFOA. To redovito provjeravaju nezavisni laboratoriji koji potvrđuju odsustvo PFOA u gotovim proizvodima. Od 2003. godine provode se redovita ispitivanja u nezavisnim laboratorijima u mnogim zemljama (INERIS u Francuskoj, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS u Ujedinjenoj Kraljevini, FABES Labs u Njemačkoj, MB Labs u Kanadi i SGS u Kini). Ta ispitivanja sustavno dokazuju odsustvo PFOA u proizvodima s Tefal/T-fal neprijanjajućom oblogom.
Ne, neprijanjajuća obloga mora se nanijeti na početku proizvodnog procesa.
Vrlo se rijetko događa da se istroši kod normalne uporabe i održavanja. Pravilna uporaba i briga osigurat će da posuđe duže zadrži dobar učinak. U većini slučajeva do trošenja neprijanjajućeg sloja dolazi uslijed pregrijavanja, grebanja i/ili abrazivnog čišćenja.
U okviru svoje usmjerenosti na kvalitetu, Tefal/T-fal objavio je informacije o Eko dizajnu pod nazivom „Zdravlje i okoliš” o Tefal/T-fal proizvodima s neprijanjajućim slojem. Ta usmjerenost na kvalitetu jamči za odsustvo PFOA, olova i kadmija u Tefal/T-fal neprijanjajućim oblogama, kao i neškodljivost proizvoda s neprijanjajućim slojem, kako za korisnika, tako i za okoliš. Navedene informacije o Eko dizajnu temelje se na redovnim analizama provedenim u nezavisnim laboratorijima u mnogim zemljama (INERIS u Francuskoj, ASAHI GLASS FLUORPOLYMERS u Ujedinjenoj Kraljevini, FABES Labs u Njemačkoj, MB Labs u Kanadi i SGS u Kini). Taj angažman naveden je na Tefalovoj/T-falovoj internetskoj stranici, kao i na ambalaži kuhinjskog pribora s Tefal/T-fal neprijanjajućim slojem.
Trenutačno vlada prilično velika konfuzija oko svojstava neprijanjajućih slojeva, koji se ponekad miješaju sa PFOA-om. Međutim, Tefalov/T-falov neprijanjajući sloj izrađen je od PTFE-a, što je kratica stručnog naziva za politetrafluoretilen, tvar čiju su neškodljivost potvrdile agencije za javno zdravlje u Europi i SAD-u. PFOA i PTFE su dva sasvim različita elementa. Ukratko, kuhinjsko posuđe s Tefalovim/T-falovim neprijanjajućim slojem sadrži PTFE, a ne PFOA. Osim toga, prije više od dvadeset godina Tefal/T-fal se obavzao da neće koristiti olovo ili kadmij prilikom izrade kuhinjskog posuđa, što je jamstvo za neškodljivost svih Tefalovih proizvoda.
PFOA je standardizirana engleska kratica za perfluorooktansku kiselinu. Na svakom završnom proizvodu, istaknuto je da Tefal/T-fal jamči za nepostojanje PFOA, olova i kadmija u svojim proizvodima i da je Tefalova/T-fal neprijanjajuća obloga potpuno neškodljiva za okoliš i potrošače.
Neprijanjajuća obloga i emajl Tefalovog/T-falovog kuhinjskog posuđa ne sadrže kadmij ni olovo. Posuđe Tefal/T-fal već više od 20 godina dizajnira i proizvodi bez olova i kadmija. Informacije o Eko dizajnu nalaze se na ambalaži svih proizvoda koji imaju Tefalov/T-falov neprijanjajući sloj.
Tefalov/T-falov neprijanjajući sloj je tehnička obloga napravljena od polimera koji su poznati pod nazivom politetrafluortilen, odnosno PTFE. Upravo PTFE omogućuje neprijanjajuća svojstva posuđa. Zdravstvene organizacije u Europi i Sjedinjenim Američkim (ANSES, EFSA, FDA) Državama dokazale su da je PTFE inertna supstanca koja ne ulazi u kemijske reakcije s hranom, vodom i proizvodima za čišćenje u kućanstvu. Potpuno je neškodljiv čak i ako se proguta. Iste organizacije za javno zdravlje potvrdile su neškodljivost PTFE obloge za primjenu u kuhinjskom posuđu. Zapravo, PTFE je toliko siguran da se često upotrebljava u medicini na elektrostimulatorima srca i cjevčicama koje zamjenjuju arterije. Koristi se za operacije na pacijentima koji boluju od ozbiljnih bubrežnih oboljenja. Isto tako, zglobni dijelovi nekih proteza također su djelomično presvučeni PTFE oblogom.
Može li se vaša tava koristiti na indukcijskoj ploči za kuhanje, najbrže možete provjeriti tako da napravite test s magnetom. To je jednostavno, jer ako magnet ostane pričvršćen za dno posuda, znači da će one biti odgovarajuće za primjenu na komercijalnoj indukcijskoj ploči.
Teško je odrediti broj godina jer će se radni vijek razlikovati ovisno o uvjetima i učestalosti uporabe. Da biste mu produžili radni vijek, trebali biste ga zaštititi od nepotrebno visokih temperatura i suzdržavati se od grijanja bez vode u uređaju. Dovoljna je srednja do niska temperatura. Nemojte skuhanu hranu dugo čuvati (jedan dan ili dulje).
Molimo posjetite odjeljak za „Nastavke” mrežne stranice kako biste jednostavno pronašli ono što vam treba za Vaš proizvod.
Detaljnije informacije pronađite u odjeljku Jamstva ove internetske stranice.